Novi Pazar: Određen pritvor policajcu osumnjičenom za zlostavljanje 1Foto: N. Kovačević

Osnovni sud u Novom Pazaru odredio je danas pritvor do 30 dana policijskom službeniku I.M.  iz tog grada, uhapšenom zbog sumnje da je, zajedno sa N.M. zlostavljao i mučio E.B. , rečeno je u tom sudu.

Pritvor je određen zbog opasnosti od mogućeg uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

„Pritvor do 30 dana određen je i N.M, iz istih razloga, ali kako je on u bekstvu, za istim je raspisana poternica“, naveli su iz osnovnog suda.

Policajac, koji je suspendovan početkom oktobra nakon što je protiv njega podneta krivična prijava zbog prevare, se sumnjiči da je sa N.M, 31. oktobra u jednom ugostiteljskom objektu više puta udario E.B, što je snimljeno i kasnije objavljeno na društvenim mrežama.

Novopazarska policija je saopštila da je, iako im taj događaj nije prijavljen, saslušala I.M. i E.B. koji su tvrdili da su se dogovorili da „tuču isceniraju i to objave na društvenim mrežama“.

Zbog sumnje da je, pre tuče, E.B. na nacionalnoj osnovi vređao osobe koje su gledale njegov snimak na jednoj društvenoj mreži, protiv njega je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal podnelo krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Taj postupak vodiće se pred pravosudnim organima u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari