Novi Pazar: Za 25 ari zemlje 318.000 evra 1Foto: Senad Župljanin

U novopazarskom naselju Šetovo, Republička direkcija za imovinu prodaje građevinsku parcelu površine 25 ari. Početna cena je 37,6 miliona dinara ili nešto više od 318 hiljada evra.

U novopazarskom naselju Šetovo, Republička direkcija za imovinu prodaje građevinsku parcelu površine 25 ari. Početna cena je 37,6 miliona dinara ili nešto više od 318 hiljada evra.

Građevinska parcela se nalazi u blizini vojnog kompleksa i kasarne „Rifat Burdžović Tršo“. Cena, koju je ponudila Republička direkcija, izazvala je brojne komentare u gradu. Početna cena po aru, za više od dva puta, veća je od cene susedne parcele prodate pre godinu i po dana.

Za parcelu, koja je sada na prodaji, Direkcija je odredila početnu cenu po aru od 12.700 evra. Ono što je gradska uprava prodala, u leto 2020.godine, na istoj lokaciji koštalo je 5.500 evra po aru.

Tada su 2,5 ara plaćena 13.915 evra. Ubrzo je zemljište dobilo novog vlasnika po znatno većoj ceni. Tada su poznavaoci tržišta nekretnina upozoravali lokalnu samoupravu da je cena za taj plac „višestruko ispod realne“.

Oba placa namenjena su za izgradnju poslovnih objekata. Lokacija, koja je u državnom vlasništvu, a korisnici su Ministarstvo odbrane i grad Novi Pazar, atraktivna je za investitore.

Prostire se duž Ulice Stevana Nemanje i nalazi se ispod kasarne. Na početku i kraju izgrađeni su prizemni i sa više spratova poslovni prostori, kao što su menjačnice, medicinske i biljne apoteke, butici, prodavnice stočne hrane, kancelarije nekih agencija i privatnih firmi.

Na toj lokaciji, prethodnih godina zabeležena je bespravna gradnja poslovnih objekata. Pre godinu dana, inspekcijske službe zaustavile su izgradnju dva objekta, protiv investitora podnete su krivične prijave Osnovnom tužilaštvu i o svemu je obavešteno Odeljenje za privredni kriminal PU Novi Pazar.

Objekti nisu uklonjeni kako je naloženo, niti je nastavljena njihova izgradnja.

Čeka se, kao što je naviknuto, vikend ili praznična nepažnja nadležnih organa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari