Novi poslovni kompleks komunalnog preduzeća na Zlatiboru 1Foto: Opština Čajetina

Na Zatiboru je otvoren novi poslovni kompleks namenjen KJP Zlatibor sa upravnom zgradom i drugim objektima.

Gradnju je finansirala Opština Čajetina sa 250 miliona dinara.

Objekat, površine oko 3.000 kvadratnih metara, prostire se na parceli od jednog hektara koja je udaljena od naseljenog područja, a njegovom svečanom otvaranju prisustvovalo je mnoštvo zvanica.

Direktor KJP Zlatibor Srđan Pantović je objasnio da će savremeni objekat olakšati poslovanje tom preduzeću za koje je rekao da ima 180 zaposlenih i oko sto vozila.

„Preselili smo se u ovaj prostor sa tri lokacije i, u narednom periodu, stanovnici i posetioci Čajetine videće veliku korist“, poručio je Pantović.

Navodeći da je Opština Čajetina pokazala da je „u pravom smislu servis građana“, predsednik opštine Milan Stamatović je kazao da ta lokalna samouprava „nije čekala da neko drugi uredi lokalnu zajednicu i javna preduzeća“.

Novi poslovni kompleks komunalnog preduzeća na Zlatiboru 2
Foto: Opština Čajetina

„Česta je situacija da republički nivo vlasti ne prepoznaje interese i potrebe malih lokalnih zajednica, kao što je Čajetina. Zbog toga smo se sami potrudili da ne dođemo u situaciju da zavisimo od republičkih ili privatnih finansija“, poručio je Samatović.

On je rekao da je u planu da se u okolini novog kompleksa izgradi reciklažno dvorište, čime će se, dodao je, „u potpunosti zaokružiti ciklus uklanjanja čvrstog otpada sa teritorije Čajetine“.

„Nemamo mini-deponije na teritoriji opštine i nastavljamo da radimo i na reciklaži i odvajanju otpada. Idemo ka cilju da smeće, kao i svuda u svetu, i u Srbiji ne bude problem, već da bude u funkciji profita i biznisa“, poručio je Stamatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari