Novi predsednik Opštine Kladovo Saša Nikolić 1

Na čelu Opštine Kladovo biće Saša Nikolić, dosadašnji zamenik predsednika Privremenog organa opštine Kladovo i poverenik OO SNS u ovom podunavskom gradu, odlučili su odbornici Skupštine opštine Kladovo u nastavku konstitutivne sednice.

Novoizabrani prvi čovek opštine je u svom ekspozeu istakao da će se sa svojim saradnicima maksimalno zalagati za prosperitet lokalne zajednice, podsetivši da su afirmacija turizma, male privrede i poljoprivrede zamajac razvoja te sredine.

Prema rečima Nikolića, obnova i gradnja infrastrukture u gradu i u 22 naseljena mesta jedan su od preduslova za bolji život svih građana, kao i da se na ispunjenim obećanjima temelji poverenje u politiku SNS. Nikolić je dodao da su na lokalnim izborima građani prepoznali aktivnosti članova SNS koja je uz podršku Vlade Srbije i politike predsednika Aleksandra Vučića pokrenula točak razvoja te sredine.

Za predsednika Skupštine opštine Kladovo izabran je Dragan Maksimović direktor HE „Đerdap 1“ sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kladovo“, a funkciju zamenika predsednika lokalnog parlamenta obavljaće njegova stranačka koleginica, profesorka srpskog jezika Mirjana Gavrilović. Odbornici su za zamenika predsednika opštine izabrali Milisava Ratopekića, takođe sa liste naprednjaka, a podršku je dobila i lista sa imenima sedam kandidata za sastav Opštinskog veća.

Izostali SPS, JS i PUPS

Iako su bili u skupštinskim klupama u ponedeljak kada je započela konstitutivna sednica, u nastavku sednice nisu učestvovali odbornici koalicije SPS – JS (8) i PUPS-a (1). Izborom novog opštinskog rukovodstva prestao je mandat predsedniku i članovima Privremenog organa opštine Kladovo koji su tu funkciju Odlukom Vlade obavljali od 25. oktobra 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari