Novi protest vozača GSP-a: Tražimo da budemo ravnopravni s vozačima iz Bangladeša 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Sima Šarik dobio je otkaz na mesto vozača u GSP Beograd, nakon dve decenije rada, a kako je ranije naveo za portal N1, bez posla su ostali i on i još dvojica njegovih kolega koji su govorili na protestu radnika tog preduzeća ispred zgrade Predsedništva.

Šarik je, gostujući u emisiji Dan uživo najavio novi protest zakazan za 23. septembar u 11 sati, takođe ispred Predsedništva.

„Mi smo na protestu ispred Predsedništva izneli probleme koje se tiču uslova rada i plata. Iskorišćavaju nas maksimalno, radimo po osam sati, šest dana u nedelji, pošto nemamo pauzu i pranje dok prođe, to je devet sati, radim 54 sata nedeljno, a po ugovoru o radu dužni smo da radimo 40 sati nedeljno“, kaže Šarik.

Kaže da je mnogo vozača iz Srbije otišlo da radi u Nemačku, a da vozačima iz Bangladeša i drugih zemalja Bliskog istoka gradske vlasti nude bolje uslove za rad.

„Mi idemo u Nemačku, mnogo kolega je otišlo, više od 1.500 vozača, kad su čuli za moj slučaj, zvali su me da idem u Nemačku … Ti vozači što dolaze ovde dobijaju bolje uslove nego mi, nude im se 650 evra, stan i hrana… Neka meni da neko toliko, ja bih bio prezadovoljan“, rekao je sagovornik N1.

Šarik kaže i da je planiran novi protest.

„Zakazan je za petak, 23. 9. u 11 sati. Podneli smo zahtev danas. Mi ne tražimo da se vratimo na posao, tražimo da se vrate uslovi kolegama vozačima, da imaju dva slobodna dana, da im se vrati skraćeno radno vreme i da nam se poveća plata – da budemo ravnopravni s vozačima iz Bangladeša“, naglasio je Šarik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari