Novi rektori sutra preuzimaju dužnost 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu sutra će biti održana primopredaja rektorskih insignija, a dužnost rektora za naredni trogodišnji period će preuzeti Mirjana Nikolić, redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti.

U njenom timu biće prorektori Biljana Radovanović Brkanović sa Fakulteta muzičke umetnosti, Branko Raković sa Fakulteta likovnih umetnosti i Aleksandar Mijatović, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti.

Na sutrašnjoj svečanosti biće promovisani u zvanje profesor emeritus: Milena Dragićević Šešić, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti,  Zoran Erić, profesor Fakulteta muzičke umetnosti, Jasna Dragović, sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Ljiljana Mrkić Popović, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti.

Na dužnost sutra stupa i novi rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, ali zvanična primopredaja dužnosti od dosadašnje rektorke Ivanke Popović nije najavljena.

Kako je Danas ranije pisao, u njegovom timu su profesori Ratko Ristić, koji je voditi sektor međunarodne saradnje, prorektor za nauku biće Branislav Boričić, prorektor za nastavu je Dejan Filipović, dok će za finansije biti zadužena Zorica Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari