Novi Sad: Departman PMF među 300 najboljih na Šangajskoj listi 1foto: PMF

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo zaslužan je što se Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu našao na prestižnoj šangajskoj listi iz oblasti ugostiteljstva i menadžmenta u turizmu između 201. i 300. mesta.

PMF se našao na listi „The Academic Ranking of World Universities“ u oblasti prehrambenih nauka i tehnologije koju objavljuje Univerzitet Šangaj Đap Tong u Narodnoj Republici Kini i na njoj se za akademske predmete analizira se 54 predmeta.

„Za ovaj uspeh, zaslužni su profesori i istraživači sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, koji su u poslednjih nekoliko godina među najcitiranijim naučnicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva u regionu“, navode iz PMF-a.

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je između 901. i 1.000. mesta na najnovijoj globalnoj ARWU rang listi koja se odnosi za 2022. godinu.

Svake godine se za potrebe rangiranja ocenjuje više od 1.800 univerziteta, a u okviru rang liste objavljuju se rezultati za najboljih hiljadu među njima.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.