Novi Sad: Dodeljena bespovratna sredstva za kupovinu kuća bračnim parovima 1Foto: www.novisad.rs

Ugovori za 30 bračnih parova koji su na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova dobili bespovratna sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom uručeni su danas u pokrajinskoj vladi u Novom Sadu.

U saopštenju Zavoda navodi se da je ovo četvrta godina zaredom kako sprovodi program podrške bračnim parovima sa ciljem podsticaja razvoja ruralnih sredina i poboljšanja demografske strukture Vojvodine.

Osnovni cilj konkursa je ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti putem ravnopravne uknjižbe kuće na muškarca i ženu.

Ugovore su uručili pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić direktorka Zavoda za ravnopravnost polova i Diana Milović.

Vuletić je najavio da je predloženim rebalansom pokrajinskog budžeta za 2018. godinu predviđeno da se za taj program podrške mladima i ženama izdvoji dodatnih 30 miliona dinara za još 30 kuća sa okućnicom.

Pokrajinska vlada je do sada za ovaj program iz budžeta izdvojila 180 miliona dinara, a ukupno 188 porodica je dobilo kuće, čime je isto toliko žena postalo suvlasnica nekretnine.

U ovom ciklusu konkursa, najviše kuća dodeljeno je u Bačkoj (17), u Banatu deset i tri u Sremu, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari