Novi Sad: Kroz igru do saznanja 1Foto: www.novisad.rs

Petu nedelju Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće programi u Galeriji Rajka Mamuzića, koja po prvi put učestvuje u najvećoj dečjoj manifestaciji u Novom Sadu i drugi kreativno-edukativni i sportski programi na još šest lokacija u gradu.

Učešćem Galerije Rajka Mamuzića, Dečiji kulturni centar Novi Sad je ove godine uspeo da obezbedi različite programe za decu i ispunjeno slobodno vreme tokom letnjeg raspusta u institucijama kulture koje se nalaze na Trgu galerija. Ovom prilikom učesnici radionica će saznati više o radu slikara Mladena Srbinovića, Zorana Petrovića, Stevana Maksimovića, Eda Murtića i Boška Petrovića. Kroz njihova dela učiće o životu Đure Jakšića, Don Kihotu i borbi protiv nepravde, kao i o tome šta se krije iza imena Tito, dok će u kreativnom delu radionica praviti lutke, skulpture od gline i predmete inspirisane prošlošću.

Eksperimentalne likovne radionice Elr Mirimanov nastavljaju se i ove nedelje u Dečijem kulturnom centru. Učesnici radionica će se upoznati sa načinima upotrebe kamena u stvaralaštvu, prirodnih materijala u kreiranju kolaža i praviće pokretne igračke od žice. Tokom ovih radionica biće primenjeni elementi Razvojnog pokreta i art terapije. Radionice su namenjene deci uzrasta od šest do 10 godina.

U Adrenalin parku „Zemlja čuda“ u subotu, od 18 časova, roditelji i deca sa Telepa i njihove komšije i sugrađani moći će da prisustvuju drugom izdanju programa „Letarije u Adrenalin parku“ i pogledaju magični šou mađioničara Volare ili učestvuju u radionici „Od ruke do lutke“. U Centru za obrazovanje, izdavaštvo i prevođenje „Dva pera“ deca će ove nedelje biti istraživači i ići tragom Marka Pola, prirode, zemljom lala u kojoj žive najviši ljudi u Evropi i inspirisani rođendanom omiljenog prevoznog sredstva napraviće svoj bicikl od recikliranog materijala.

Sportske aktivnosti za sve sportaše biće priređene u Vojvođanskoj pikado federaciji i u Školi fudbala Siniša Mihajlović a zabava za celu porodicu se nastavlja do 31. jula, utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati u prizemlju tržnog centra BIG. Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na novoj adresi sajta Dečijeg kulturnog centra Novi Sad – http://www.dkcns.rs ?ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra.

Novosadsko BIG dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari