Novi Sad: Policija pustila mladiće sa krova zgrade jer imaju dozvolu za kretanje 1Ilustracija Foto: Pixabay / geralt

Petnaestak mladića koji su večeras na krovovima zgrada u novosadskom Bulevaru Cara Lazara od broja 41 do 43 napravili bakljadu i vatromet u znak „spontane“ podrške Vladi Srbije,  policija je legitimisala i  pustila ih jer oni, kako je rečeno novinarima, imaju dozvole za kretanje posle početka policijskog sata.

Ove mladiće su policiji prijavili stanari te novosadske zgrade uz konstaciju da oni nisu njihove komšije.

Ispred zgrade se u jednom trenutku pojavila upravnica koja je pozvala policajce da provere ko su ti mladići, javio je poral Autonomija.

Policija je došla sa tri automobila i maricom sa pripadnicima interventne jedinice.

Iz zgrade je potom petnaestak mladića sa maskama preko lica slobodno išetalo iz zgrade, jer ih je policija legitimisala i rekla okupljenim novinarima da svi  imaju uredne dozvole za kretanje nakon 18 sati.

Jedan od njih se svađao i sa novinarima i sa policajcima.

Policajci su takođe rekli da oni nisu nadležni za uznemiravanje stanara i da je to posao komunalne milicije.

Stanari zgrada tvrde da su mladići oko 17.45 došli belim kombijem i uneli u zgradu miksetu, zvučnike i tonsku opremu sa koje su puštali snimljenu parolu „Hej, hej, đilase, vrati pare, lopove“.

Slična bakljada odigrala se i na krovu poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja preko puta bivšeg Pokrajinskog SUP-a, javila je Autonomija.

Građani su javili i da su videli dva mladića u crnim trenerkama sa kapuljačama na glavi na krovu zgrade pored Osnovne škole „Jovan Popović“ kako su najpre ispalili vatromet a onda izapalili baklje.

Inače, danas su građani Novog Sada, posle aplauza lekarima, ponovo u 20.05 u većem delu grada lupali u šerpe i duvali u pištaljke nezadovoljni što su još uvek na snazi represivne mere zbog pandemije korona virusa.

Nakon aplauza podrške medicinarima i akcije „Bukom protiv diktature“, došlo je do kontra protesta pristalica vladajuće partije, sudeći prema snimcima sa društvenih mreža, nešto manjeg intenziteta u odnosu na jučerašnji i bez bakljade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari