Novi Sad: Sajam preduzetništva i starih zanata počinje u ponedeljak 1Foto: Pixabay/moritz320 (Ilustracija)

Sajam preduzetništva i starih zanata održaće se u ponedeljak i utorak sledeće nedelje, u Kongresnom centru „Master“.

Na panelima koji će biti održani, između ostalog, će se govoriti o e-fiskalizaciji, predstavljanje knjige Indire Popadić i radionice tkanja, u smislu promovisanja starih zanata i ljudi koji se njima bave, stoji u saopštenju Novosadskog sajma.

Za sada su prijavljena 22 izlagača, a prijave su i dalje u toku. Sajam se, nakon što je prošle godine održan u onlajn zbog epidemijske situacije, ove godine organizuje uživo.

„Želimo da promovišemo žensko preduzetništvo i da pored izlagačkog dela i u radionicama osvetlimo što više aktuelnih tema koje su interesantne za preduzetnike. Tema kojoj ćemo se posebno posvetiti je brendiranje i zaštita intelektualne svojine jer nam se tim povodom obraća veliki broj proizvođača“, rekao je pokrjinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, dodavši da će jedna od tema biti i Zakon o zanatstvu.

Direktor Sajma Slobodan Cvetković najavio je da će u maju biti održan i 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kom će zemlja partner ove godine biti Mađarska, a sajam turizma se očekuje u novembru.

Sajam se organizuje u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari