novi sadfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Protest zbog blokade centra Novog Sada i loše organizacije radova na izgradnji podzemne garaže biće održan sutra, sa početkom u 10.30 časova, u ulici Ilije Ognjanovića, kod hotela „Putnik“, najavila je Akcija progresivne Vojvodine.

Tim protestom, kako kažu, žele da skrenu pažnju javnosti na taj, ali i druge probleme koji su vidljivi na samoj lokaciji, ali i da traže odgovore na postavljana pitanja kao i izvinjenje gradske vlasti svim građanima Novog Sada zbog „loše organizacije radova i štete koju će grad pretrpeti“.

„Dana 25. maja 2022. godine, bez prethodne najave, zatvoren je prilaz centru Novog Sada iz pravca Ulice Modene zbog izgradnje podzemne garaže u toj ulici, koja će trajati približno dve godine. Reč je o ogromnom projektu započetom bez adekvatnih priprema, a loša organizacija radova izazvaće mnogobrojne probleme u normalnom funkcionisanju grada“, navodi se u pozivu APV-a.

Oni podsećaju da je već započeta izgradnja podzemne garaže pored Banovine, koja je u neposrednoj blizini Modene, što znači da će radovi trajati istovremeno, zbog čega će biti zatvoreni prilazi ka centru iz nekoliko pravaca, a to će, kako tvrde, dovesti do zastoja u saobraćaju i onemogućiti normalno kretanje pešaka.

„Jun i početak leta najgori su deo godine za početak radova jer ogroman broj ljudi boravi u centru, pogotovo u večernjim satima, u godini kad je Novi Sad evropska prestonica kulture. U julu se održava i festival Exit, kad nekoliko hiljada mladih dolazi u Novi Sad i takođe boravi u centru“, zaključuje se u pozivu na sutrašnji skup.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari