Novi Sad: Sutra se održava sajam saobraćaja "Traffic Solution Expo" 1Foto: sajam.net

Sajam saobraćaja „Traffic solution expo“, održava se sutra u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Otvaranje počinje u 10.30 časova, a na uvodnom panelu govoriće ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, pokrajinski sekretar za građevinarstvo, energetiku i saobraćaj Ognjen Bijelić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

U okviru tog događaja biće održano nekoliko panela na kojima će se govoriti o saobraćajnoj infrastrukturi u gradovima, TEN-T standardu železničke mreže, bezbednosti saobraćaja na putevima i pravcima razvoja saobraćaja u Srbiji.

Prvi panel, koji treba da počne u 11.15 časova, baviće se temom saobraćajne infrastrukture u gradovima, u svetlu trendova i izazova, a gosti su generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk, profesori Vuk Bgdanović, Marinko Maslarić i Dragana Šarac sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Aleksandar Jevđenić iz JP „Urbanizam“ i Dejan Stojković iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

U isto vreme održaće se i panel na temu „pregled usaglašenosti TEN-T standarda železničke mreže zapadnog Balkana sa posebnim osvrtom na Srbiju“. Među govornicima su Dejan Lasica iz Transporne zajednice, Anita Dimoski iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jovo Milanović iz resornog pokrajinskog sekretarijata i profesor Goran Stojić sa Fakulteta tehničkih nauka.

Program se nastavlja u 13.15 časova sa dva panela. Na panelu o bezbednosti saobraćaja na putevima u Vojvodini govoriće Ognjen Bijelić iz pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i profesor Dragan Jovanović, dok će na panelu o pravcima razvoja saobraćaja u Srbiji, svoje viđenje predstaviti Miodrag Poledica iz JP „Putevi Srbije“, Aleksandar Antić iz Koridora Srbije, Anita Dimosku, Mansurbek Sultanov iz kompanije RŽD International, Zoran Bojović iz Uniprometa i Naser Mostafa iz MHM Projekta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari