Novi Sad: Više od 4.000 potpisa za park na Telepu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Predstavnici „Telepske inicijative“ u saradnji sa pokretom „Kreni-promeni“ predali su danas gradskim vlastima Novog Sada peticiju sa više od 4.000 potpisa za izgradnju parka u naselju Telep.

Tanja Lazarević iz te inicijative navela je da je reč o drugoj peticiji, jer je na osnovu prve, koja je brojala 2.500 potpisa, 2019. godine na istoj lokaciji zaustavljena izgradnja Centra za vanredne situacije.

Dodala je da je od postojeća tri hektara, već prodat deo od sedamdesetak ari privatnom investitoru, dok je za 21. decembar najavljena prodaja otprilike iste površine.

„Ostaće jedan hektar koji će biti na raspolaganju građanima, odnoasno koji se predviđa za uređenje nekakvog zelenila, koje ne možemo nazvati parkom jer znamo svi da parkovske površine imaju minimalno pet hektara“, navela je Lazarević.

Stevan Babić iz novosadskog ogranka „Kreni-promeni“ kazao je da žele da podsete gradaonačelnika Novog Sada i njegove saradnike da su dužni i u obavezi da slušaju građane a ne da služe „privatnim interesima“.

„Ovo je jedna višegodinja borba između gradske vlasti koja štiti privatne interese i, sa druge strane, Telepčana koji se bore za park i pravo na dostojanstven i normalan život“, naveo je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari