Novi slučajevi zaražavanja u Boru, Negotinu i Majdanpeku 1 Foto: J. B. K.

Smanjuje se broj aktivno zaraženih u Boru u kome je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje“ Timok“ registrovano 46 novoinficiranih osoba korona virusom.

Oporavilo se 63 obolela, preminula su još dva pacijenta od posledica virusne infekcije i na teritoriji grada su aktivno zaražene 684 osobe.

U gradskom Štabu za vanredne situacije još navode da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano 67 bolesnika, kao i da je u kovid ambulantama juče obavljeno 65 prvih i 109 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano 16 pacijenata.

Procentualno, sve je više pozitivnih na virus korona u negotinskoj opštini u kojoj je za protekla 24 sata kod 35,4 odsto testiranih potvrđeno prisustvo virusa. Od 35 novozaraženih, pozitivno na virus je četvoro dece uzrasta od četiri do 10 godina.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je i da u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima zbrinuta 42 pacijenta sa bronhopneumonijom, tokom protekla 24 sata hospitalizovano je osam, a tri bolesnika otpuštena su na kućno lečenje. U kovid ambulanti Negotin obavljena su 54 prva i 19 kontrolnih pregleda. Na teritoriji opštine Negotin ima 337 aktivnih slučajeva.

Posle 20 dana, broj aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini ponovo je trocifren. Juče testirano 76, a pozitivno na virus bilo je 14 osoba. Kod dva pacijenta potvrđena je pneumonija, a od 103 aktivno zaražena bolesnika 68 nije vakcinisano.

U porastu ove nedelje je broj obolele dece i prema podacima nadležnih u Domu zdravlja Majdanpek sada je 14 dece starosti do 17 godina aktivno pozitivno. U kovid bolnicama van Majdanpeka zbog teže kliničke slike na lečenju je 14 pacijenata, a u izolaciji se nalazi 163 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari