Novi slučajevi zaražavanja u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: J.B.K.

U opštinama Borskog upravnog okruga svakodnevno se registruju novi slučajevi zaražavanja korona virusom i brojke su dvocifrene. Ima i pacijenata koji su preminuli od posledica virusne infekcije.

Prema najnovijim informacijama iz Zdravstvenog centra Negotin koje je saopštio opštinski Štab za vanredne situacije, za proteklih 48 sati prisustvo korona virusa je labortorijski potvrđeno kod 29,2 odsto testiranih. Novoinficirano je 49 osoba starosti od deset do 85 godina, a korona virusom zaraženo je i šestoro dece.

U negotinskom Zdravstvenom centru zbrinuto je 37 pacijenata sa bronhopneumonijom pri čemu su 24 bolesnika na kiseoničkoj potpori. Prema saopštenim podacima za dva dana je hospitalizovano devet pacijenata, jedan pacijent je preminuo, a osam otpušteno na kućno lečenje.

Istovremeno su četiri pacijenta, zbog teže kliničke slike, upućena na dalje lečenje u kovid bolnicu u Кruševcu. Za 48 sati u kovid ambulanti obavljeno je  90 prvih i 38 kontrolnih pregleda.

U kladovskoj opštini registrovano je 20 novozaraženih korona virusom, izlečeno je 17 bolesnika i aktivno pozitivno je 156 osoba. Od početka epidemije u opštini Kladovo zaražene su 2.562 osobe, oporavilo se 2.314 pacijenata, a od posledica korona virusa preminula su 92 bolesnika.

Porast broja zaraženih beleži se i u majdanpečkoj opštini, gde je juče testiranjem pozitivan nalaz na virus korona imalo 12 osoba. Od 92 aktivno zaražene osobe, 12 je uzrasta do 17 godina, a dve trećine nije vakcinisano. U kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike na lečenju 13 pacijenata iz majdanpečke opštine, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije, kažu nadležni u Domu zdravlja Majdanpek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari