Novici Antiću i njegovom saradniku Predragu Jevtiću produžen pritvor 1Foto: FoNet/Arhiva

Sada već bivšem predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novicu Antiću i njegovom sindikalnom saradniku Predragu Jevtiću je krajem marta produžen pritvor, ponovo do 30 dana, jer nisu saslušani svi svedoci.

Novici Antiću i njegovom saradniku Predragu Jevtiću, krajem marta je istekao pritvor do 30 dana koji im je određen. Međutim, sudija za prethodni postupak im je produžio pritvor za još do 30 dana, jer se pozivu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, nisu odazvali svi svedoci.

Novica Antić i Predrag Jevtić se nalaze u pritvoru zbog mogućeg uticaja na svedoke. Određeno je ukupno devet svedoka za koje se tužilaštvo plaši da bi njih dvojica mogli da utiču na njih. Za postupak je određeno još nekoliko desetina svedoka, ali oni nisu označeni kao svedoci na koje bi moglo da se utiče.

Od ovih devet svedoka, do sada je saslušano njih šestoro iako je tužilaštvo pozvalo svih devet pre isteka prvih 30 dana pritvora.

Međutim, troje svedoka se ipak nije pojavilo na saslušanju, a svoj izostanak su navodno opravdali. To je ujedno i glavni razlog zbog kojeg je Antiću i Jevtoviću produžen pritvor.

Advokat Novice Antića, Vuk Tufegdžić, za Danas je potvrdio informaciju da je Antiću i Jevtoviću produžen pritvor.

„Sud je produžio pritvor Antiću i Jevtoviću, jer nije saslušano svih devet svedoka zbog kojih je mojim branjenicima određen pritvor. Do sada je saslušano njih šestoro, iako je tužilaštvo uputilo pozive svoj devetorici svedoka, ali se troje nije odazvalo pozivu. Ono što smo saznali od postupajućeg tužioca je da je preostalim svedocima ponovo poslat poziv i da bi oni trebalo da budu saslušani pred kraj isteka drugih 30 dana pritvora. Dakle, do kraja aprila“, kaže Tufegdžić

Novici Antiću i njegovom saradniku Predragu Jevtiću produžen pritvor 2
Foto: Privatna arhiva

On navodi i da bi njegovi branjenici morali biti pušteni na slobodu ako se ni ovog puta svedoci ne pojave.

„Moji klijenti bi morali biti pušteni ukoliko se ovi svedoci ponovo ne pojave u tužilaštvu, bilo iz opravdanih ili neopravdanih razloga, jer se Antić i Jevtić nalaze u pritvoru upravo zbog bojazni od uticaja na svedoke, sa čime se ja ni sada ne slažem. Ako se ova tri svedoka ne pojave ni ovaj put, prestaće i ovi, po meni neosnovani, razlozi za pritvor“, navodi Vuk Tufegdžić.

Podsetimo Novica Antić, tadašnji predsednik VSS-a i njegovi saradnici Predrag Jevtović i Dušan Tolmač uhapšeni su 27. februara zbog sumnje da su izvršili krivično dele pronevera. Policija je tada izvršila pretres njihovih stanova i prostorija sindikata, a svoj trojici je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega su izvedeni pred Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je tražilo pritvor za svu trojicu do 30 dana.

Sudija za prethodni postupak je odbio zahtev tužilaštva i pustio sindikalce da se brane sa slobode. Međutim tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku sudije i sudsko veće je delimično usvojilo žalbu, te odredilo pritvor do 30 dana Antiću i Jevtiću dok je Tolmač ipak nastavio da se brani sa slobode.

Sredinom marta, dok se Antić nalazio u pritvoru, Vojni sindikat Srbije je smenio Novicu Antića sa mesta predsednika sindikata kao i celo rukovodstvo sindikata i imenovao novog predsednika i upravu sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari