Sud preinačio sopstvenu odluku, Novica Antić se neće braniti sa slobode već mu je određen pritvor 1Foto: FoNet/Arhiva

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu očigledno je preinačilo svoju prethodnu odluku da se Novica Antić brani sa slobode, te je zbog toga ponovo uhapšen i određen mu je pritvor, kaže za Danas Antićev advokat Siniša Lunić.

On ne može sa sigurnošću da potvrdi da je Antiću određen pritvor do 30 dana, jer još uvek nije upoznat sa slučajem, ali veruje da je tako.

– I Antiću i generalnom sekretaru Vojnog sindikata Predragu Jevtiću najverovatnije je određen pritvor do 30 dana zbog izmene sudske odluke – istakao je Lunić.

Upitan da li se ikada susreo sa praksom da sud nakon nekoliko dana preinači sopstvenu odluku te da se ponovo uhapsi neko ko je pušten da se brani sa slobode, Lunić je odgovorio da se to vrlo retko događa te da zaključak zašto se u ovom slučaju to desilo, javnost donese sama.

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas ponovo privela na informativni razgovor, izjavio je FoNetu Antićev advokat Siniša Lunić.

Antić je priveden u beogradsku policiju, jer je trenutno bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

Antić i Jevtić su, zajedno sa potpredsednikom sindikata Duškom Tolmačem, uhapšeni u sredu, pod optužbom da su proneverili novac sindikata, i privedeni su u Više tužilaštvo u Novi Sad, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je zvanično sedište Vojnog sindikata Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari