Novica Antić ponovo priveden 1Foto: Media centar

Predsednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i generalnog sekretara Predraga Jevtića policija je danas ponovo privela na informativni razgovor, izjavio je FoNetu Antićev advokat Siniša Lunić.

Antić je priveden u beogradsku policiju, jer je trenutno bio u glavnom gradu, a Jevtić u Somboru.

Antić i Jevtić su, zajedno sa potpredsednikom sindikata Duškom Tolmačem, uhapšeni u sredu, pod optužbom da su proneverili novac sindikata, i privedeni su u Više tužilaštvo u Novi Sad, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je zvanično sedište Vojnog sindikata Srbije.

Oni su krivicu negirali, a njihovi branioci su optužili vlast da vodi politički proces, jer taj sindikat, a posebno Antić, ukazuju na zloupotrebe u Ministarstvu odbrane, posebno na one koje radi Vojnobezbednosna agencija.

Nakon njihovog saslušanja u novosadskom tužilaštvu, dežurni sudija za prethodni postupak Višeg suda u tom gradu je u noći između srede i četvrtak odbio zahtev tužilaštva da im se odredi pritvor do 30 dana, pod navodnim obrazloženjem „da ne bi uticali na svedoke“.

Advokat Lunić je posle toga izjavio da je sudija doneo jedinu moguću odluku, jer su dokazi tužilaštva tako „tanki“ da ih niko ko stručno radi svoj posao ne bi prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari