Novinari Danasa u ulozi kupaca nekretnina u „Beogradu na vodi“

Ostavite komentar


  1. “Svaka nova zgrada je bolja od prethodne, jer smo se učili(!!) na greškama “
    Dakle , zgarada broj 1 – se zove “Vežbanka “ .
    Pa kakvi to dundjeri grade kad se “vežbaju!” !
    Onda, onaj prvi stan najbolje da daju džaba , jer , logično, tu su još bili totalni amateri !!!
    Kakvo pranje para !!!!

    1. molim da se ZABRANI upotreba turske reci DZABA, nesto je cesto upotrebljava vodja pa poceli i drugi! Imamo lepe nase reci!

      1. Pa i nemamo, najiskrenije. Gospodin lingvista profesor bi MORAO da zna da srpskih reci osim onih koje je Vuk Karadzic popisao nema ama bas uopste. Uglavnom su to turske, germanske, francuske i u poslednje vreme anglikanske reci… Oce reci, srpski jezik je skup tudjih reci.

        1. Pa i imamo, najiskrenije.
          Rec „dzaba“ se moze najiskrenije zameniti recima „besplatno“ i „uzalud(no)“, zavisno od znacenjske upotrebe.
          Eto, nek se nadje – postoji i rec ‘slobodno’ („Ulaz/parking/itd slobodan)

          1. A sto bi menjali? Pa valjda je „dzaba“ blize nama koji smo bili 5 vekovima pod turcima nego „besplatno“. Ajde malo razmisli pa pogledaj dobro ZASTO su turcizmi u nasem jeziku? Sigurno ne zbog turskih serija. Moze biti da je nesto mnogo jednostavnije.

          2. Petre Kojicu, ako je vama rec ‘dzabe’ bliza, slobodno je upotrebljavajte. Upotrebim je i ja, ali joj sigurno ne dajem prioritet pred slovenskom recju ‘besplatno’. A razlog udomacenosti turcizama je sasvim jasan – petsto godina dominacije tog jezika nad nasim. Spekulacije zasto su turcizmi toliko udomaceni ostavljam vama.

        2. A u engleskom ne postoje tudjice .Pa pola engleskih reči su normanskog porekla .

      2. Nadam se da nam nisu stvarno ovakvi profesori književnosti i da se samo lažno predstavljate.

      3. Beograd na vodu ina Dunav i na Savu i to na obe obale i levu i desnu.

      4. Kada se neka reč odomaći u svakodnevnom govoru, džaba sve zabrane.

    2. Dafiment banka da se ovlasti da preko nje ide kreditiranje da ugođaj bude potpun.
      Bravo za novinare Danasa, a za teletabis prodavca šta reći, neko ga je jadnog učio prodaji nije on to sam.Ali me živo zanima koliko glup moraš da budeš da platiš X hiljada eura a da ne vidiš stan u zgradi koja postoji!? Ove što ne postoje daće bog i da se ne sazidaju i da ta svinjarija se i zaustavi negde i zločinci privedu pravdi jer porušiti i uništiti jedan veliki deo grada zarad arapskog bgd H2O ( a sumnjam da je arapski ) je zločin prema gradu i državi za koji će neko vrlo brzo morati da nekom novom drž.tužiocu položi račune.Jer 100 godinama ćemo otplaćivati ovo radikalsko neimarsko ludilo.Neko mora za ovo da odgovara inače Srbija nikada neće biti normalna država.

  2. MOŽDA ĆE I TO VLAST RUŠITI POD FANTOMKAMA: Možda će biti primorani da ruše to što su šta su sagadili, pa da se vaditi da su i te zgrade srušili fantomi.

  3. Srpski profesionalizam. Sacuvaj me boze istog. Kako se gradi, tako se i prodaje. Ja sam kupio stan ovde gde zivim jos dok nije bio izgradjen za 370K Eura. Naravno da sam imao priliku da odem do gradilista, naravno da mi niko nije pricao da li je stan za mene ili ne, naravno da nije izigran zakon zbog izgradje zgrade i naravno da je stan sasvim u redu.

  4. Razmere te bahate pljacke su neshvatljive obicnom coveku.
    Gradom se prica da su ljudi kije zaradjuju od veza sa SNSom ucenjeni i da moranu da kupe stanove tamo. Da ti stanovi predstavljaju reket koji bi inachr placali, a koji je odmah i opran novac. Ako je tako, onda zvuci logicno da im je prezentacija virtuelnog stana sasvim dovoljna. Jer znaju sta placaju… Oni imaju kapilarne sisteme za sve, ovo je kapilarni reket, tako da im niste bili na „spisku“ zato vam nisu nudili stanove u kulama.
    Takodje, sugerieala bih da popravite tehnicki ovaj tekst. Umesto slova sh ili ss (kao skola), imate otvorenu veliku zagradu u celom tekstu. Iako tekst bas valja, to kvari utisak.

    1. Vrlo tačan komentar, naročito kad se poveže sa onim člankom o spaljivanju životinjskih leševa u Srbobranu. Onda postaje jasnije zašto i kako tu uslugu Srbobran plaća 9 (devet) puta skuplje nego Beograd!
      BNV je klasično mafijaško iznuđivanje i pranje novca po vrlo jednostavnoj šemi: hoćete da nesmetano poslujete u Srbiji i držite monopol? Može, ali koštaće vas toliko i toliko reketa. Isplativo u kešu ili u naturi, na primer, fiktivnom kupovinom stanova u BNV.
      To objašnjava i zašto kad čovek uveče prođe pored tih kaobajagi rasprodatih zgrada, osvetljeno je jedva 15-ak posto stanova. Tzv.“vlasnici“ tih stanova niti su ih videli, niti im uopšte pada na pamet da ulaze u njih!

  5. Sa državnom platom od 250 €, trebalo bi da radim, nejedem i štedim 100 godina za „jeftiniji“ stan od 250.000 €. Aco Srbine gde će ti duša?

  6. Naravno… Sve se svodi na „Niste videli ono što ste videli sopstvenim očima, nego ono što smo mi kažemo da ste videli“. A ako neko može da se spreči da bilo šta vidi sopstvenim očima – još bolje.
    Jedino me čudi da u render nije ubaćena i stanica metroa.

    1. Sve je to vec davno vidjeno, pardon, procitano, jos dok smo svi bili deca – bajka se zvala ‘Carevo novo odelo’.

  7. Ljigavci, ljigavi i njihove sales skill. Volela bih da im se desi scenario ono kao dosao sejk preobucen u obicnog coveka, pa da mu kazu nije ovo za vas. Pa da onda ode i nakupuje se stanova na Dedinji.
    Taj sto prodaje nema za autobusku kartu, ali bitno je da procenjuje socijalni status drugih.

    1. Mi da imamo tuzilastvo i policiju za njih ovde vec ima posla? Savamala pa nadalje!

  8. Možete pogledati i virtuelni prikaz zlatnog doba Srbije u kome živimo, a realno ne možemo da vidimo.

    1. Cim srusimo Vucica ….Prvo sve pohapsiti celu tu kamarilu..zajedno sa njim…a ceo Bgd na vodi odmah srusiti i minirati i vratiti zaleznicku i autobusku stanicu..i modernizovati Prokop Centar…

      1. Ja bi na tom mestu napravio park sa istrazivackim centrom za studente i mlade !!

      2. Obezbedio se Vucic time sto niko nije uhapsen iz prethodne vlasti.Vrana vrani oci ne ….

  9. Jedno od predizbornih obećanja opozicije mora biti da će se ovaj zakon o BGH2O ukinuti, da će ovo naselje biti minirano i sravnjeno sa zemljom, a železnička stanica vraćena na svoje mesto. Drugo mora biti ponovna nacionalizacija PKB. Time bi se pokazala ozbiljnost borbe protiv Vučićeve mafije.

  10. Opoziciji jedini program treba da bude gradnja stotinu novih zatvora i propreme za popunjavanje kapaciteta istih. Nista od velikih tema ovaj narod vise ne zanima. Samo elementarna pravda. Ko to shvati vladace Srbijom narednih 100 godina.

    1. ODavno planiram da registrujem stranku ciji bi program stao u samo tri reci: „Zivela smrtna kazna!“ Jedini problem mi novac za overu 10000 potpisa…

  11. Sve mi liči na pinkov imaginarijum tj zadruga koja je napravljena od dasaka i stiropora.

  12. Dobro, šta tu sada nije u redu, sem svega što je prethodilo i što predstoji, a nije regularno, pametno i javnokorisno, i dobro je poznato?

    Rizik za sve to što je tu i povodom toga uradjeno je i na vlasnicima (budućih) stanova jer su kupovinom, po zakonu, suvlasnici zgrada, te i čitavog naselja. Kupovinom stana preuzimaju pravnu i materijalnu, finansijsku suodgovornost i za sve to što je prehodilo izgradnji i što se tokom nje dešava (trebalo bi da to znaju). Njihovo je da razmisle i o tome, a ne samo o parketu i pločicama.

    Nije u redu cena?
    Prodavac proba, kao u prvom redu na Kaleniću, pa ako mu prodje. Tržište je ipak tržište: ko voli, nek’ izvoli!

    Problem je VR prikaz budućeg stana, zgrade – renderi?
    Pa tako je „svuda u svetu“.

    Ne valja što ne puštaju mušterije u izgradjene stanove?
    To zavisi od firme. Ako ih mušterija pritisne, pustiće, „sam’ da se ne priča“ – kaže iskustvo.

    Ne valja priča prodavca?
    Očigledno je blagoglagoljiviji nego što mu je pametno, izgleda da nije dobro obučen i da nije bio svestan da je bio pod nadzorom, moguće i sniman. Sa snimanjem bez dozvole može biti ozbiljnih problema.

    Nije u redu naplata usluga i održavanja zgrade?
    Da se to svuda sistematski naplaćuje po zakonu, ne bi stambeni fond Srbije toliko ispropadao da se sad ne zna odakle početi krpljenje zgrada.

    Bilo bi korisnije i zanimljivije da se „Danas“ dokopao primerka ugovora o kupovini BWF stana i da je to analizirao. Izgleda da su to za sada najtajnija dokumenta.

  13. Razmere ovog kriminala i urbicida će tek biti sagledavane..

    Sudsko procesiranje mora da bude nulti zahtev od svake nove vlasti .

  14. Lopuze naprednjacke.Kradu ovaj narod na sve strane.600000I 250000 stanovi a mi nemamo ni za hleb.BAGRA.PRESELO IM.

  15. Sa djavolom doslo, sa djavolom ce i otici…voda da nosi sto je bahati kriminal nakazno nasadio gde mu nije mesto. Dostojan spomenik gluposti nakaradnih i bolesnih ljudi

  16. Ovo ima samo u Alan Fordu i kod nas u Srbiji, nigde više verovatno. Odličan tekst. Državne pare, državna lokacija (doduše pogrešna) „ne zna se“ ko stoji iza ovoga projekta, kome se prodaje, kome idu pare, ništa se ne zna, ali je projekat veka.

  17. Te stanove kupuju bogataši da bi nastavili da rade kako rade i da ih niko ne „dira“ dok se vlast ne promeni.

  18. BEOGRAD NA VODI je prevara kao i piramidalna štednja na čelu sa DAFIMENT i JUGOSKANDIK bankama, kao otkup stanova u društvenom vlasništvu i slično. I služi isključivo za tezaurisanje deviza iz kanala PARADRŽAVE, koju je levičarska vlast sa svojim vernim satelitom radikalima izmislila kao spasonosno rešenje‚za uravnoteženje platnog bilansa zemlje.
    U realizaciji ovih projekata učestvovali su i strani špekulanti bliski rokfelerovoj fondaciji. Na primer za piramidalnu štednju partner u poslu povlačenja deviza iz slamarica ka tajnim računima države bili su Jevreji iz Izraela. Dok je oko Beograda na vodi strani partner bio Jevrej iz Rusije Oleg Deripaska.
    Iako je ova specifična tezauracija deviza imala neku korisnu funkciju za državu ona je ipak uvek nanosila mnogo štete gradjanima jer su upravo ciljane žrtve baš oni koji imaju nešto malo ili više uštedjevine.Ipak PREVARA ostaje prevara, jer su u tom poslu indirekntnog oporezivanja onih koji su bili glupi pa uštedeli ili pokrali državu zahvaljujući svom položaju, neki ljudi mnogo zaradili. Čak 20 posto od ukupne tezauracije, a ona nije mala. Mada prave podatke znaju samo nadležni ipak se procenjuje da se oko ovog posla Znači od toga 600 miliona ce uzeti organizatori prevare.Pola strancu Deripaski, a pola Milu i AV kako se šuška u nekim krugovima.Nije jasno samo na kojjoj reci će se zidati neki novi BW ili Jerinin grad gde će ovi što sada uzimaju dolare da ih vrate kad ih uskoro obezvlaste.

  19. “ To grade Arapi koji su izgradili čuveni „Palma grad“ usred mora, znaju šta rade“
    Koja prica za naivne – Arapi su doveli najbolje americke i britanske firme i inzenjere da im izgrade ceo Dubai. Koja tehnologija, inzenjersko umece i izumi stoje iza toga kao i vojska americkih, britanskih i australijskih inzenjera.

    1. Eh Aussie (or Ozzie) – pa ovi nasi (Australijski) inzenjeri i nisu bas nesto sposobni. Evo jos jedna visokospratnica u Sydney-u evakuisana „do daljeg“. Pucaju zidovi kao da su od stakla.

    2. Ostrva su pravili Belgijanci, to pouzdano znam, a ostalo ne znam

  20. A i svaka zgrada nam je bolja od prethodne, jer smo učili na sopstvenim greškama“, naglasio je prodavac.

    Pametnom dosta!!

  21. Odlicno.Pravo istrazivacko novinarstvo.Nadam se da ce da bude jos ovakvih istrazivackih tekstova.Sad cu da se pretplatim na danas online izdanje za 6 meseci.

  22. Ovo nije nista neuobicajno. Agenti za prodaju su uglavnom, cast izuzetcima takvi. Narocito kada prodaju tako skupe stanove na tim prestiznim lokacijama. Gledao sam te stanove, nisu mi se dopali, lepo rece agent, to su stanovi za prestiz, ko zna koliko ce ljudi tu stvarno stanovati. Nikada,ali bukvalno ne bih tamo i u takvim objektima ziveo. To nije samo tamo, ima jedna lokacija koju je jedna od nasih vlasti proglasila za Dedinje i ekstra zonu. Objekti i stanovi katastrofa, to ce se za 20 godina raspadati bez ozbiljnih odrzavanja. Zbog toga sto ne mogu da zamislim stan bez prirodne ventilacije u kuhinji i kupatilu imao sam zadovoljstvo da vidim mnogo stanova. Jedva nadjoh.

  23. Bez obzira šta lično mislim o Beogradu na vodi, Vučiću i Hercegovačkoj ovaj članak je toliko loše i tendenciozno napisan da me je sramota kao čitaoca. Ako je ovo to profesionalno novinarstvo koje tvrdite da zastupate, onda stvarno nemam reči.

  24. Evo vam iz prve ruke. Dosta finansijera (igraca) je pobeglo glavom bez obzira jer nece da imaju vise veze sa BGDH20. Zasto? Zato sto su dosli do starih urbanistickih planova gde su staticari izricito naveli da na tom podruciju NE SME da se gradi visoka gradnja. Oni vec vise od dve godine sa preko 20 turbo pumpi izvlace vodu, Nije nepoznanica da ne mogu da je izvuku, a sad sa ovim padavinama se nivo podzemnih voda popeo na apsolutni maximum. Znaci, sve to sto jer po projetku, nema veze sa projektom. Dovoljno je da pogledate onaj projekat kako je napravljen a kako izgleda ovo sto su do sada uradili. Da li se neko i dalje pita zasto su pobegli investitori? Pa nece da nikoga nose na dusi.

  25. Da li je moguće da neki napiše ovakav tekst ? Da li je moguće da list koji čitam 7 godina ima takodje svoju “Barbaru” kao i Studio B onu mučenicu sa Studentskog trga ? Da li je moguće da ste postali Informer ? “Jedino realno je bila kafa i voda na račun prodavca” ?!
    Unbeleivable !

    1. Drustva za osiguranje svojom slobodnom voljom sigurno nece osiguravati izrazito visokorizicne zgrade Beograda na vodi.

  26. Novinari Danas po običaju šite neistine. U jeftinijim zgradama
    Beograda na vodi je bilo moguće kupovati stanove za ultra povoljnih 160-180 hiljada evra plus 20,000 za obaveznu garažu!

  27. nisu nista pomenuli prilikom „prodaje“ da je zvucna izolacija sumnjivog kvaliteta (ako su je uopste i postavili) i minimalna garantovana debljina zida, da se mogu postaviti plakari i police a da se ne „prodje“ burgijom kod konsije?

  28. Iako volim rado da vas citam, ruku na volju ovo je smesno sto ste ispisali. Zvuci kao nadureno malo dete, kome nista nije po volji. Bio Beograd na vodi ili Green Residences ili Kapije Vracara, to je kupovina stanova u izgradnji koja predstavlja kupovinu buduce stvari koja u ovom momentu ne postoji. Ljudi su bre kupovali 2008. godine stanove i bez bilo kakve ‘virtualne’ predstave, davali kes na ruke koje kome, pa su nicala citava divlja naselja po celom Beogradu i onda im problem nije bio nelegalna gradnja, niti je iko pravio problem sto se zida bez bilo kakve infrastrukture, tako da nemojte moralisati- princip je isti samo su vece pare. Ovde je sve nelegalno. Beograd na vodi je sporan zbog nacina na koji je dosao do njegove izgradnje, ali to sto je skupa gradnja ne menja princip ‘ kupovine stana u izgradnji’. Cak da se bavite zaista istrazivackim novinarstvon znali bi da je trenutno oko 3000 eur cena kvadrata u svim luksuznijim naseljima u Beogradu i da svuda postoji odrzavanje zgrade, obavezna garaza i sl..

    1. Ma nemojte? A kako onda npr. u naselju Kapije Voždovca imaju interesa da naprave model stana u prirodnoj veličini, gde lepo uđeš, vidiš raspored, sve naterijale, itd. I ne samo tamo – svako slično novo naselje ima model stana. A ovi u BWF nemaju ništa, za duplo veće pare po kvadratu? Potpuna prevara i laž! Lepo reče neko, samo za plaćanje reketa!

  29. Novinari Danasa se nikako ovde nisu proslavili. Ne samo sto nisu (bili) u stanju da objasne dubiozne pravne marifetluke u pogledu gradjevinske dozvole i urbanistickih regulativa nego nisu u stanju ni da „prokljuve“ biznis trikove, (bez obzira na urbanizam). Jer neko sipa pare a neko ce i profit uzeti. Ko i kako, misterija! Obidjite i druga slicna gradilista, ista prica, zavrseno, svi stanovi prodati a stanara i njihove sitne dece nigde ni od korova! Obzirom da je Sinisa Mali glavna mirodjija u projektu ostaje da se zakljuci da je on ipak intelektualno jaci od kriticara njegovog doktorata.
    Ovo „Tu će kupovati samo biznismeni koji vole da pokažu da imaju stan u elitnom delu Beograda, a pitanje je koliko će u njemu zapravo boraviti“ je indikativno i govori o srpskom drustvu danas koliko i Kosovo. Ali avaj, nema novinara koji su u stanju da obradjuju teme na primerenom intelektualnom nivou.

  30. Pa valjda je i onima sa IQ manjim od broj cipela koje nose jasno da je Beograd na vodi naprednjački projekat koji je vrh stranke namenio svojim lokalnim moćnicima da ti ljudi mogu bezbedno i lako da ulože ono što su napljačkali za vreme svog mandata. Doduše uložiće u blagostanje svog partijskog šefa i njegovog brata i njihovih arapskih drugara ali to nije bitno – bitno je da svaka komunistička banda koja ovde uzjaše na grbaču naroda i države ima svoje jezde i dafine. Po opisu bih rekao da je prodavac stanova brat od tetke Siniše Malog.

  31. Sjajno! Stanovi od 4000 eur/m2, a ugradjivana turska keramika od 6-8 eur/m2 sa PDV-om. Mogu misliti kakvi su i ostali ugradjeni materijali. Tako je to kad se od ‘ekipe’ kupuju stanovi na nevidjeno. Ko kupuje stan da ne pogleda raspored, parket, keramiku, stolariju, kvalitet radova??

  32. Dragi drugovi iz opozicije, da li mislite kad zamenite ovu bandu na vlasti da hapsite ili da se i vi ogrebete za deo kolaca?? Nikada niko nije odgovarao za pljackanje naroda i unistavanje grada i drzave. Uvek se nadje „kompromis“…Zbog toga smo na dnu i tu cemo i ostati! Kakav narod- takva vlast!

  33. CITAO SAM TEKST O BNV I KAD JE OPRVI PUT OBJAVLJEN I SAD MI JE ZAPALA ZA OKO RASPRAVA O RECI DZABA.
    OVAJ TURCIZAM KOJI SAM I JUCE CUO OD AV NE PRILICI JAVNOM GOVORU OBRAZOVANOG COVEKA A NAJMANJE POLITICARA.EVENTUALNO U SENTENCI DZABA STE KRECILI…

  34. Koliko jadan tekst i svi komentari ispod. Licno bila i licno kupila stan za mnogo manje novca nego sto vi ovde pisete. Niti sam u politici niti me to zanima. Stan na vrhunskoj lokaziji , sa vhunskim pogledom, za 2200e po kvadratu, gde to ima. Samo lazete i pisete gluposti. Cena tih stanova ce tek da raste. Drugo i da se nesto desi i da investirori zakazu , na takvoj lokaciji Nece niko da dozvoli da bude ne zavrsen zapoceti objekat.
    Ako redakciju zanima mogu i ugovor da pokazem.

    1. A da li vas zanima kako će vaša zgrada i ostale u BNV da zaklone pogled na Savu ostatku Beograda? Ili kako će vam zgrada izgledati za 10 godina, kad počne da tone? Moj drugar, profesor arhitekture, je gledao kad su pobijali šipove, i ostao zapanjen nepravilnim postupkom, da ne ulazim u detalje. Sve je to posledica amaterske, populističke politike, u koju, eto, baš nećete da se mešate?!

    2. Mem, Jelena Should, ili već bilo koja da ste od sns botova, reč „laž“, „Lažete“ i sličnog vokabulara je potekla od vašeg vođe s njegovim dolaskom na vlast 2012te. Dakle, ne sumnjam da imate neke papire, jer upravo svedočimo na šta je sve spreman vaš predsednik kako bi i „zakonski“ istinu dokazao neistinitom. I, budimo realni, recimo, u neistine Danasa ću pre poverovati no u sve vaše, jer u vaše spadaju; krađe, obmane, otimanja, neobrazovanost, nekultura, drskost, koristoljublje, zloupotrebe, mito i korupcija, necivilizovanost, nazadnost, i, da ne nabrajam dalje, sve ružne osobine koje neki stvor može imati krase vas dok je sve to u suprotnosti sa Danas-om.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.