Novinari protestovali ispred Tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VIDEO) 1Foto: Bojan Cvejić

Više od 150 novinara i građana protestovalo je danas ispred zgrade u kojoj se nalazi Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Katanićevoj ulici u Beogradu.

U organizaciji nedeljnika Vreme skup je održan povodom sve češćih napada i hajki na novinare nezavisnih medija u javnosti i na društvenim mrežama.

Novinari protestovali ispred Tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VIDEO) 2
Foto: Bojan Cvejić

Urednica nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević poručila je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal ukoliko se nešto desi bilo kome od predstavnika nezavisnih medija da će oni biti krivi za to, jer nisu na vreme reagovali.

Urednik i novinar BIRN Slobodan Georgiev, koji je meta hajke na društvenim mrežama, rekao je okupljenima da novinari ne treba da se plaše, i da tužioci i novinari treba da rade isti posao, a to je da „brane javni interes“.

Ispred Tužilaštva danas prepodne, osim novinara, prisutni su bili i predstavnici opozicije Dragan Đilas, Zoran Lutovac i Zoran Živković, članovi inicijative Ne davimo Beograd i pripadnici civilnog sektora.

https://www.facebook.com/Vreme1990/videos/408108420004470/UzpfSTI0NjUxMTIxODg2NzU4NToxMDk1MTU2OTAwNjY5Njc1/?epa=SEARCH_BOX

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.