Danas će zaposleni u Medijskim kućama Požarevca otvoriti sezonu ovogodišnjeg dobrovoljnog davanja krvi po čemu je njihov grad već godinama vodeći u Srbiji.

Medijski radnici sa teritorije Požarevca će u prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, osim kao izveštači, učestvovati i neposredno kao davaoci. Oni će biti promoteri akcije koja se organizuje u petak 22. januara. Akcija se održava u Domu Crvenog krsta Požarevac i trajaće od 10 do 16 časova. Organizuje se u saradnji požarevačkog Crvenog krsta sa Institutom za transfuziju krvi Srbije u okviru VIII zimske kampanje dobrovoljnog davanja krvi.

Kao i u letnjim mesecima i zimi su moguće nestašice krvi a rezerve prikupljene na sutrašnjoj akciji se prosleđuju beogradskim zdravstvenim ustanovama.

Novinari svake godine u redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi krajem januara promovišu humani karakter ovakvih događaja. Požarevac je zahvaljujući svim građanima dobre volje i zdravstvenog stanja, šest puta zaredom osvajao „titulu“ najhumanijeg grada u Srbiji po procentu dobrovoljnih davalaca.

Prvi Požarevljani koji bi započinjali taj uspešan trend na početku poslednjih nekoliko godina bili bi upravo medijski poslenici. Prošle godine je nakon prve akcije prikupljeno 67 jedinica krvi i nema razloga da se u tom maniru ne nastavi i ove godine. Tada je potpisano i 6 donorskih kartica za doniranje organa.

Iako su novinari promoteri akcije, dobrodošli su svi građani koji sutra u navedenom terminu imaju vremena i želju da pomognu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari