Novinarka Ana Lalić puštena iz policije 1Niški zatvor Foto: Beta/Saša Đorđević (arhiva)

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić puštena je danas iz policije, nakon što joj je sinoć bila određena mera zadržavanja do 48 sati zbog teksta u kojem je kritikovana situacija u Kliničkom centru Vojvodine u vreme pandemije zarazne bolesti kovid-19.

„Novinarka je puštena, ukinuta joj je mera zadržavanja i ona je na slobodi“, rekao je za portal Autonomija advokat Srđan Kovačević.

Nju je Klinički centar Vojvodine optužio da je narušila augled te ustanove i izazvdala paniku kod građana tekstom u kome pojedini zdravstveni radnici govore da je loše stanje u toj zdravstvenoj ustanovi kojoj nedostaju zaštitna sredstva i druga oprema. U KCV se leči oko 60 pacijenata obolelih od korona virusa.

Policija je u sredu uveče privela novinarku Lalić, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, kada je objavila da u tom centru postoji hroničan nedostatak osnovne opreme i da vladaju haotični uslovi rada.

Ona je danas izjavila da „ni trenutka“ nije zažalila što je napisala tekst o lošim uslovima lečenja u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), zbog čega ju je ta medicinska ustanova potom prijavila policiji.

Mnoge organizacije, udruženja i političke partije tražile su puštanje na slobodu novinarke Nova.rs Ane Lalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.