Novinaru Danasa iz Vranja nagrada za scenario televizijske komedije na konkursu "Pera Stojanović Tuman" 1Novinar Danasa prima nagradu, Foto: Miodrag Stošić

Vojkan Ristić, dopisnik Danasa iz Vranja, osvojio je treću nagradu na konkursu „Pera Stojanović Tuman“ za scenario televizijske komedije „Tumanovača i tajna belog praha“, koji organizuje Radio-televizija Vranje (RTV).

Druga nagrada pripala je Suzani Šućin, a prva Dušanu Aritonoviću, načelniku Gradske uprave i piscu iz Vranja za tekst „Hoću da sam normalan“.

„Čestitam pobedniku. Drago mi je da sam se po drugi put našao među dobitnicima nagrade sa imenom čoveka od koga sam učio i novinarstvo, ali i odnos života i humora. Drago mi je da je na konkursu ove godine bilo rekordnih 14 radova i očekujem da naredne bude još više, jer ova nagrada postaje srpski prepoznatljiva“, rekao je Ristić na dodeli nagrada.

Odluku o laureatima saopštio je predsednik ovogodišnjeg žirija, novinar i publicista iz Beograda, Miodrag Popov.

Vojkan Ristić je 2006. godine bio prvi dobitnik nagrade „Pera Stojanović Tuman“ za rukopis knjige aforizama „Pogled sa Prokletija“.

Dodelom nagrada regionalna RTV obeležava 40 godina Radio Vranja, 25 godina Televizije Vranje i pet godina od privatizacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari