Načelnik Gradske uprave Vranje dobitnik Memorijalne nagrade "Pera Stojanović Tuman" 1Dušan Aritonović, foto: Dušan Pešić / Danas

Načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović dobio je Memorijalnu nagradu „Pera Stojanović Tuman“ za humoristično-satirični tekst „Oću da sam normalan“.

Kako su saopštili iz Radio – televizije Vranje (RTV), medijske kuće koja dodeljuje nagradu, „pobednik konkursa je rad pod šifrom 2/22, a dobio je 25 poena“.

„Svim učesnicima i konkursa od srca čestitam u ime kolektiva RTV“, rekao je Zoran Veličković, direktor RTV Vranje i član žirija.

Dušanu Aritonoviću pripala je novčana nagrada od 60.000 dinara.

Prvonagrađeni humoristički rad biće ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio-televizije Vranje. Svečano uručenje nagrade biće organizovano 20. novembra, na Dan Televizije Vranje.

Memorijalna nagrada „Pera Stojanović Tuman“ za najbolji humoristički tekst ustanovljena je 2005, odlukom Upravnog odbora Javnog preduzeća RTV Vranje.

To je bilo na petogodišnjicu Stojanovićeve smrti, jednog od doajena vranjskog radio-novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema.

Aritonović je peti dobitnik ove memorijalne nagrade.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari