Predstavljen "Amanet", književni prvenac načelnika Gradske uprave u Vranju 1Foto: vranje.org.rs

Zbirka priča „Amanet“ Dušana Aritonovića predstavljena je u vranjskom Pozorištu „Bora Stanković“, a posebna specifičnost je činjenica da je autor načelnik Gradske uprave.

„Objavljene priče nastale su u proteklih par godina; neke od njih nastale su kao čisto izlivanje mojih emocija na papir, dok druge govore o događajima koji su vezani za naš mentalitet, za tradiciju, za naše stare običaje i verovanja. Jednostavno, pisao sam o ljudima i događajima koji su mi se urezali u pamćenje i dušu“, rekao je Aritonović na predstavljanju svog književnog prvenca koji je objavilo Udruženje književnika Vranja.

Na promociji su o knjizi govorili urednik izdanja Žikica Dimitrijević, recenzent i lektorka Branka Marković, dok je glimac Dragan Živković Durge predstavio priče, uz scenski nastup glumaca vranjskog pozorišta.

Predstavljen "Amanet", književni prvenac načelnika Gradske uprave u Vranju 2
Foto: vranje.org.rs

Svoju recenziju o ovom delu Branka Marković naslovila je sa „Svitac u prozi Dušana Aritonovića„, istakavši, pritom, da „autor svoj fenjer pronalazi u duši, uz nešto njegovo, uz svog svica koji ga neumorno prati od prve do zadnje stranice književnog prvenca“.

„Suština ove knjige je da treba da ostavi trag u vremenu. Knjiga je priča o nama, našim roditeljima, našim babama i dedama, našim precima“, istakao je glumac Dragan Živković Durge.

Muzički je događaj obojio Dalibor Mladenović na kavalu.

Predstavljen "Amanet", književni prvenac načelnika Gradske uprave u Vranju 3
Foto: vranje.org.rs

Promociji Aritonovićevog književnog prvenca prisustvovao je gradonačelnik Slobodan Milenković, njegova zamenica Zorica Jović, kao i brojne zvanice.

Više vesti iz ovog grada čitejte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari