Novo igralište, klupe, teretana, tereni: Uređen blok kod Turgenjeve ulice u Novom Sadu 1Foto: Grad Novi Sad

Završeno je uređenje blokovske površine uz Turgenjevu ulicu. Radovi koji su u potpunosti okončani krajem decembra protekle godine, obuhvatali su rekonstrukciju betonskih i asfaltnih pešačkih staza i izgradnju novih, rekonstrukciju košarkaškog i fudbalskog terena, dečijeg igrališta i teretane na otvorenom.

Postavljene su i nove tartan podloge, kao i urbani mobilijar – 30 novih klupa, 24 nove kante, hortikulturno uređenje, sređivanje platoa i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, a postavljeni su i set za šah i nova česma.

Radovi su koštali 57,5 miliona dinara, a gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je ovu uređenu blokovsku površinu koja se nalazi uz Turgenjevu ulicu.

U budžetu za ovu godinu planirana su sredstva u visini od 80 miliona dinara za uređenje blokovskih površina, a u saradnji sa Pokrajinskom vladom, u planu je da se rebalansom budžeta obezbede dodatna sredstva za ovu namenu.

Grad je i u prethodnom periodu izdvajao sredstva za uređenje blokovske površine na Keju između četiri kule, zatim u bloku Bate Brkića, bloku kod Ulice Lasla Gala, bloku kod ulica Radničke, Stevana Musića i Maksima Gorkog.

Trenutno je u toku treća faza uređenja bloka Bate Brkića.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari