Novo ruho zrenjaninske biblioteke, da se brže i lakše pretražuje fond 1Foto: zrenjanin.org

Najposećenije odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ osvanulo je u novom ruhu, adaptirano i opremljeno publikacijama koje Zrenjaninci najradije čitaju.

Radovi na adaptaciji trajali su od početka godine, dok je paralelno odeljenje nastavilo da radi, ne prekidajući svoju delatnost.

Kako navode u ovoj ustanovi, prethodnih godina renovirano je naučno odeljenje, a parcijalno, kroz projekte, uređivano je i dečije odeljenje.

„Neophodno je bilo reagovati i započeti opsežne radove koji će, kao rezultat imati adekvatniji smeštaj i zaštitu bibliotečko-informacione građe. Godinama postoji ne samo velika želja zaposlenih u biblioteci, već i neodložna potreba da se pozajmno odeljenje učini savremenim i funkcionalnim prostorom u kome će korisnici moći da uživaju i brže i lakše pretražuju fond“, objašnjava Milan Bjelogrlić, direktor zrenjaninske biblioteke.

Radove je pomoglo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, sa 1,2 miliona dinara, dok je grad Zrenjanin je opredelio za ovu namenu 5,5 miliona dinara, kako bi odeljenje u potpunosti bilo adaptirano.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari