Gradonačelnik Požarevca i predsednik Organizacionog odbora, Miomir Ilić, saopštio je prve zvanične podatke povodom predstojećih, jubilarnih 50. Ljubičevskih konjičkih igara. Tradicionalna manifestacija počeće 30. avgusta, prateća događanja nedelju dana ranije a finalni dan je u nedelju 1. septembra.


Zbog prilagođavanja teškoj ekonomskoj situaciji došlo je do kašnjenja celokupne organizacije konjičkih igara, kada su konkretnije odluke donete nakon usvajanja rebalansa budžeta, rekao je gradonačelnik Ilić i dodao da će na ovogodišnjim konjičkim igrama javnost uživati u bogatijem i kvalitetnijem programu uprkos svedenim rashodom na minimum. -Ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre „koštaće“ oko 25 miliona dinara. Iz budžeta grada Požarevca biće izdvojeno više od 17 miliona a planirano je da 6,5 miliona bude sakupljeno od sponzora i donatora. Takmičarski deo, defile, uređenje hipodroma i grada izneće 13,5 miliona, nagrade višebojaca 5 miliona, bina i muzički program 4,5 miliona, dok će se na ostale troškove oko organizacije utrošiti oko 1,5 miliona dinara. Kada je reč o organizaciji 50. LJKI, akcenat je na proslavi jubileja, pa su tom provodom, najavljene novine u paradnom i takmičarskom delu manifestacije kao i na samoj ceremoniji otvaranja Igara.

Saša Filipović, predsednik Konjičkog društva „Knez Mihailo“, istakao je da su pripreme oko hipodroma započete na vreme kako bi jubilarna manifestacija protekla u najboljem redu. Spomenuta novina odnosi se na Međunarodnu trku vozača sulki, kada ćemo biti domaćini inostranim takmičarima. -Kao i svake godine, početak Konjičkih igara označiće tradicionalna izložba konja, gde će biti predstavljeno 250 grla sa područja Braničevskog okruga. U večernjim časovima, na gradskom trgu, održaće se parada, kada će se požarevačkim ulicama provozati dvokolice iz Viminacijuma. Nakon toga, sledi ljubičevski višeboj, rekao je Saša Filipović.

Iako detalji još uvek nisu utvrđeni, organizatori su izrazili uverenje da će i ove godine brojni gosti uživati u kvalitetnom i uzbudljivom programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari