Novo zabavište u Zrenjaninu gradiće se u naselju Bagljaš u blizini parka 1Foto: M.P./Danas

Predškolska ustanova u Zrenjaninu dobiće još jedan objekat, prema planovima urbanista koji su dati na rani javni uvid novi vrtić sa pratećim objektima treba da se gradi u naselju Bagljaš.

U toku je izmena i dopuna Plana regulacije Bagljaša, a nacrt je danas ponovo dat na javni uvid do 5. marta, nakon što su unete izmene posle prvog uvida u decembru prošle godine.

Izmene se tiču prostora za parkiranje, spratnosti objekta i površine svih sadržaja po detetu, koja treba da bude 25 kvadratnih metara.

Sem vrtića, koji je planiran da se podigne u blizini parka, Planom regulacije naselja Bagljaš predviđena je i gradnja u radnim zonama, prvenstveno za industrijske objekte.

Zrenjaninski urbanisti predvideli su da se u radnim zonama mogu graditi objekti namenjeni za proizvodne pogone industrije, proizvodnju električne energije, malu privredu, trgovinu, ugostiteljstvo, izložbeno-prodajni saloni, objekti za sport i rekreaciju zapsolenih, tržni centri, objekti zanatstva, poslovni sadržaji, servisi, skladišta i magacinski prostori, stanice za snabdevanje drumskih vozila pogonskim gorivom komunalni objekti, objekti za skladištenje i tretman opasnog i neopasnog otpad, objekti za proizvodnju asfalta čiji je kapacitet do 50 tona.

Prilikom prvog uvida izneto je pet primedbi ali one nisu javno objavljene. Ono što je poznato jeste briga stanara Bagljaša zbog potencijalne izgradnje pogona za skladištenje i tretman opasnog otpada, na šta su još prošle godine ukazivali, o čemu je Danas pisao.

Iz zrenjaninskog JP Urbanizam poručili su maja prošle godine da izgradnja nekakve spalionice otpada o kojoj se spekulisalo nije predviđena ni moguća.

Kako su urbanisti predvideli, za izgradnju objekata opasnog otpada i stanice za snabdevanje drumskih vozila pogonskim gorivom obavezna je izrada Urbanističkog projekta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari