Novogodišnja rasveta u Kragujevcu samo na Trgu Svetog Đorđa kod klizališta 1Prošlogodišnja rasveta na Skupštini grada Foto: Z. S. M.

Za dekorativnu novogodišnju gradsku rasvetu u Kragujevcu zaduženo je Javno-komunalno preduzeće JKP „Šumadija”.

Kako oni ističu, ove godine je planirano postavljanje dekorativne novogodišnje rasvete ali u skladu sa merama štednje koje se sprovode u gradu i u dogovoru sa nadležnom gradskom upravom.

– Biće odrađeno ukrašavanje jednog dela grada, daleko manje nego što je to bilo prethodnih godina, kaže za Danas Marina Arsenijević P.R. JKP „Šumadije”.

Po njenim rečima, novogodišnja rasveta biće postavljena na Trgu svetog Đorđa gde je planiran i Korzo na ledu i okolina oko trga gde će 21. decembra biti otvoreno novo klizalište koje će raditi dva meseca.

– Za sada je bilo reči samo o tom delu, a ukoliko bude promena u vidu proširenja dekorativnom rasevtom i na druge delove grada javnost i mediji bićet blagovremeno obavešteni, ističe ona.

Što se tiče troškova oko novogodišnje rasvete, u JKP „Šumadija” za ove potrebe nije vršena kupovina nove rasvete.

Na Trgu Svetog Đorđa postaviće se novogodišnja rasveta koja je kupljena u prethodnom periodu, krajem 2021. godine.

Da podsetimo, kao što je Danas pisao prošle godine Grad Kragujevac odlučio se 2021. godine za nabavku dekorativnog svetla, jer je novogodišnja rasveta poslednji put zanovljena još u ovom gradu 2006., a potom 2016. godine.

Po isteku tendera tada je na sajtu Gradske uprave objavljeno da je novogodisnja rasveta plaćena oko 10 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari