Novogodišnji programi u Smederevu 1Foto: Centar za kulturu Smederevo

Pod sloganom „Centar grada je centar sveta, ako se ukrasi dušom deteta“ koji je osmislio poznati dečiji pesnik Mošo Odalović, u Smederevu će se u periodu od 21. decembra ove do 13. januara sledeće godine održavati novogodišnji i božićni program, saopštio je danas Centar za kulturu u tom gradu.

U organizaciju i realizaciju bogatog programskog sadržaja uključene su gradske ustanove kulture, Predškolska ustanova „Naša radost“, nekoliko kulturno-umetničkih društava sa teritorije Smedereva, smederevske škole, Ustanova za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju „Sunce“, Dom za stare, udruženja žena, kao i brojni saradnici koji će svojim umetničkim veštinama doprineti animaciji javnog prostora.

Najveći deo planiranih aktivnosti realizovaće se na gradskom trgu, u Galeriji savremene umetnosti Smederevo i Vinskom gradu, a pojedini programi kulturno-obrazovnog karaktera održaće se u Regionalnom zavodu za zaštitu spomenika kulture Smederevo, Istorijskom arhivu Smederevo i Centru za kulturu Smederevo.

Celokupni program pripremljen je sa idejom da, pre svega, ponudi deci zanimljive, maštovite, dinamične sadržaje, da ih animira i uputi na kreativne aktivnosti, kao i da mališanima praznično doba učini što radosnijim, lepšim i razigranijim.

Predstave za decu, kreativne radionice, karnevalski sadržaji biće u znaku novogodišnjih, zimskih i bajkovitih motiva, a naši mali sugrađani imaće prilike da se druže sa junacima iz crtanih filmova i bajki, klovnovima, žonglerima, da učestvuju u ukrašavanju novogodišnjih jelki, da uživaju u poeziju njima posvećenoj.

U centru grada tokom perioda održavanja programa građani će moći da čuju pop i rok hitove, starogradsku, narodnu i muziku komponovanu za decu, kao i da obiđu bazar rukotvorina.

Pokrovitelj novogodišnjih i božićnih programa je Grad Smederevo, navodi se u saopštenju Centra za kulturu Smederevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari