Novom odlukom značajno olakšane epidemiološke mere na Kosovu 1Foto: V. Ristić

Novom odlukom Vlade Kosova značajno su olakšane mere protiv korona virusa, tako da su dozvoljena okupljanja u zatvorenom prostoru, ali stariji od 16 godina moraju imati dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa najmanje sa dve doze ili PCR test ne stariji od 72 sata.

Novom odlukom su dozvoljena okupljanja na otvorenom i kulturni događaji na otvorenom prostoru, uz održavanje fizičke distance od jednog metra i dokaza o vakcinaciji.

Dozvoljen je rad i noćnih klubova, kao i organizacija festivala, koncerata, izleta, hodočašća, venčanja, veridbi, porodičnih i društvenih zabava, a ugostiteljski objekti i tržni centri mogu da rade u redovnom radnom vremenu, u skladu sa zakonskim odredbama.

Bibliotekama, muzejima, bioskopima, pozorištima, omladinskim centrima, kulturnim centrima sa grupama ili drugim institucijama koje su u nadležnosti Ministarstva kulture, omladine i sporta ili opštinama, dozvoljeno je da rade u skladu sa površinom odgovarajućih objekata, a preporučuje se nošenje maske i fizičkog rastojanja od jednog metra.

Dozvoljeno je korišćenje fitnesa i teretana i organizovanje sportskih takmičenja i treninga u skladu sa protokolima i preporukama međunarodnih organizacija za organizovanje sportskih dešavanja i zaštitnim merama Vlade Kosova.

U takmičarskim aktivnostima u zatvorenim i otvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo gledalaca u skladu sa punim kapacitetom objekta ili sportskog prostora, poštujući meru distance od jednog metra i ostale zaštitne mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari