Novopazarska komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja predložila da većinu novca dobije jedan medij 1Foto:Pixabay/ RonPorter

Komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informisanja u Novom Pazaru predložila je Gradskom veću da u ovoj godini sa 46 miliona dinara sufinansira 19 medijskih projekata, objavljeno je na zvaničnom sajtu lokalne samouprave.

Ubedljivo najviše novca, kao i ranijih godina, trebalo bi da dobije Radio televizija (Regionalna) Novi Pazar bliska lokalnoj samoupravi kojoj, prema oceni komisije, treba odobriti 36,9 miliona dinara što je 80 odsto ukupno opredeljenog novca za medijske projekte.

Televiziji “Sandžak”, bliske Stranci pravde i pomirenja, namenjeno je dva miliona dinara, a Emedia grupi, osnivaču portala “Indeksonline” bliskog lokalnoj vlasti, 1,4 miliona dinara.

Ostali mediji i produkcijske grupe, među kojima su i oni u vlasništvu zaposlenih u RTV Novi Pazar, dobili su od 200.000 do 750.000 dinara.

Komisiju koja je predložila ovakvu raspodelu novca činili su novinar iz Prijepolja Muharem Mutabdžija, predlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, urednica portala “Ljig info” Andrijana Srećković, na predlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić.

Njihov predlog sa obrazloženjem trebalo bi da razmatra Gradsko veće na sledećoj sednici nakon čega će biti usvojeno konačno rešenje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari