Novosadski saobraćajci imali buran vikend: Pijan udario u policijski auto, osam puta prošao kroz crveno 1Foto: A. L./Danas

Minulog vikenda na području Južnobačkog okruga, dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedna osoba teško, a 13 je lakše povređeno.

U tom intervalu, na području Novog Sada, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a sedam lake telesne povrede.

Policija je, tokom vikenda, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala 1.219 saobraćajnih prekršaja.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 97 vozača i sedam vozila, a zadržano je 27 vozača, od toga 16 zbog vožnje pod dejstvom alkohola, sedam zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja i četiri zbog nasilničke vožnje.

Za nasilničku vožnju terete se vozači u Novom Sadu i Vrbasu, koji su vozili u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u organizmu, kao i Novosađanin koji je, vozeći pod dejstvom alkohola, izazvao saobraćajnu nezgodu i osam puta prošao kroz crveno svetlo.

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Podsetimo, novosadska policija uhapsila je R.B. (52) iz Novog Sada u subotu uveče, nakon potere koja se odigravala na gradskim ulicama.

On se nije zaustavio na znak saobraćajne policije, već je pokušao da pobegne i, pritom, osam puta prošao na crveno svetlo na semaforu, navodi policija.

Tereti se, takođe, da je udario u policijski auto i lakše povredio dvojicu policajaca, a da je, zatim, „audijem“ pokušao da udari još dvojicu policajaca koji su ga zaustavljali. Oni su, takođe, zadobili lake povrede.

Zaustavljen je na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Narodnog fronta.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,2 promila alkohola u organizmu.

Kako saopštava policija, on se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari