NS: U borskom selu Metovnica 46 odsto izašlih birača glasalo od kuće 1Foto: Senad Župljanin

Gradski odbor Narodne stranke u Boru uputio je prigovor Republičkoj izbornoj komisiji, preko Gradske  izborne komisije zbog, kako navode u saopštenju, nepravilnosti na biračkom mestu broj 35 u selu Metovnica gde se glasalo o potvrđivanje akta o promeni ustava Republike Srbije u pravosuđu

Gradska izborna komisija grada Bora je prosleđujući prigovor RIK-u na dalji postupak i odlučivanje  navela da je „blagovremen, dopušten i izjavljen od strane ovlašćenog lica“ .

Prema saopštenjNS: U borskom selu Metovnica 46 odsto izašlih birača glasalo od kuće 2u Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, na referendumu u nedelju je na biračkom mestu u selu Metovnica „od 282 izašla glasača,  njih 130 (46% od ukupnog broja izašlih) glasalo u svojim domovima“.

-Tročlana komisija je te ljude po zapisniku obišla, u proseku svakog za nešto više od tri minuta. Moraće da objasne kako su to uspeli. Očigledno da mnogi iz ove vlasti nemaju meru. Ne prezaju da prevarama stvaraju nove podele i unose nemir pred najavljene izbore i ne shvataju da je falsifikovanje potpisa krivično delo – kaže se u saopštenju Narodne stranke.

U saopštenju se dalje kaže da će nakon ovog prigovora biti predloženo pravnom timu Narodne stranke da u dogovoru sa pojedinim oštećenim glasačima, u čije ime je neko drugi glasao, preduzmu i druge zakonom predviđene mere.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari