NS: Vučić ignorisao apele za pomoć radnicima, a danas Jura glavno žarište 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nova stranka ocenila je da su alarmantni podaci o Leskovcu kao glavnom žarištu korona virusa poslednjih dana i sve više zaraženih radnika, još jedan u nizu dokaza o neefikasnom i zakasnelom postupanju države u borbi sa pandemijom.

„Iako sa režimskog vrha i iz samog Kriznog štaba svakodnevno dobijamo naizgled ohrabrujuće podatke o slabljenju zaraze u Srbiji, javnosti se prećutkuje činjenica da je samo u pogonima kompanije Jura čak 50 radnika obolelo“, navela je Nova stranka.

Dodali su da su radnici štrajkom pre mesec i po dana upozorili na nebezbedne uslove rada i nedostatak zaštitne opreme u fabrici, i podsetili da je Nova stranka na početku pandemije oštro osudila izjavu predsednika Aleksandra Vučića, koji je, ignorišući vest o tada prvom zaraženom radniku, poručio da „korona nikoga u Srbiji neće pobediti, pa ni njega“.

Nova stranka je i tada uputila predsedniku pitanje na koje do danas nije dobijen odgovor, da li je siguran da korona neće pobediti nijednog radnika Jure.

Radnici Jure su bili prinuđeni da rade bez maski i rukavica i zbog procesa proizvodnje, onemogućeni da drže distancu, a ostali su i bez zaštite svojih nadređenih koji nisu sprovodili mere prevencije, ali i samog državnog vrha, piše u saopštenju.

Dok su fotografije radnika nabijenih jedni uz druge u prevozu do fabričkog pogona šokirale društvene mreže, a prvi oboleli u Leskovcu registrovani još početkom aprila, niko od nadležnih prstom nije mrdnuo da sasluša i zaštiti te ljude, ocenila je Nova stranka i pozvala građane da svoj sud o tome daju na izborima.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “NS: Vučić ignorisao apele za pomoć radnicima, a danas Jura glavno žarište”

  1. Vučić je dao savet, preporuke, obezbedio respiratore. Vlasnici Jure je trebalo da preduzmu aktivnosti zaštite radnika!

    • Tako je.Da su vlasnici Jure na vreme preduzeli preventivne mere do ovoga ne bi ni doslo

  2. Nazalost zakljucak: ‘još jedan u nizu dokaza o neefikasnom i zakasnelom postupanju države u borbi sa pandemijom.“ je pogresan. Vlast je NAMERNO omogucila svojim izabranicima da ignorisu Zakon. a Jura nazalost, nije jedini primer te odvratne prakse.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.