NSPRV: Kome je uskraćena solidarna pomoć 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Ne isplaćuju sve opštine solidarnu pomoć zaposlenima a neke isplaćuju samo delu zaposlenih dok drugima uskraćuju, upozorio je Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

Kažu, tamo gde su se takve situacije dešavale, među onima koji nisu ništa dobili uvek su i zaposleni u predškolskim ustanovama.

“Sombor i Vršac su samo nama vidljivi predstavnici ove sramotne pojave. U pomenutim i sličnim gradovima i opštinama zaboravili su na one koji zaista prihoduju sredstva, koji su poslednje dve godine pandemije svakodnevno radili i izlagali svoje zdravlje, a zašto ne reći i život, u cilju kakvog-takvog funkcionisanja javnog života. Za svoj trud i preuzeti rizik nisu tražili nikakve beneficije, nisu tražili plakete i nagrade, ali nisu ni budale i neće trpeti nepravdu koju su doživeli”, poručuju iz Odbora za predškolstvo NSPRV.

Oni su pozvali sve lokalne samouprave da javnosti predoče da li su i koliko isplatili nekakvih nagrada i pomoći zaposlenima u ustanovama čiji su osnivači. Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine najavio je da će uraditi svoju analizu i o tome obavestiti javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari