NUNS: Evropska federacija novinara podržava kampanju N1 1Foto: Pixabay/AndyLeungHK

Nezavisno udruženje novinara već godinama informiše Evropsku federaciju novinara u vezi sa kontinuiranim urušavanjem medijskih sloboda u Srbiji, te pritiscima sa kojima se novinari i medji suočavaju, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Kako su rekli, NUNS je u ponedeljak obavestio kolege iz EFJ i o najnovijim dešavanjima u vezi sa TV N1, javnom diskusijom izmedju Junajted grupe i Telekoma, uskraćivanjem dostupnosti N1 građanima širom Srbije, kao i o izjavama Ane Brnabić u kojima premijerka Srbije ovaj mediji naziva „političkom strankom“.

Oni su pozvali Evropsku federaciju novinara koja okuplja 72 novinarske organizacije iz 45 evropskih zemalja sa ukupno 320.000 medijskih profesionalaca da se pridruži kampanji #DaSeVidiN1 što su kolege iz Evrope i učinile na svom Twitter nalogu.

„Evropska federacija novinara pozvaće svoje ostale članice da se pridruže kampanji #DaSeVidiN1 i time podrže pluralizam medijskog sadržaja od javnog interesa u Srbiji“, rekli su u saopštenju.

Kako je poznato, od početka prošle nedelje Supernova ne prenosi televizije N1, Sport Klub, Pikaboo, Vavoom, Cinemanija, Lov i Ribolov i Grand, a spor oko ovog problema i dalje tinja između Telekoma i Junajted grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.