NUNS i NDNV osudili nagradu Mladićevoj biografkinji 1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudili su uručenje nagrade Društva novinara Vojvodine (DNV) LJiljani Bulatović Medić, za koju navode da je „negatorka ratnih zločina, etničkih čišćenja i genocida“.

Kako se navodi, nagrada „Zlatno pero“ dodeljena je Bulatović Medić „za značajan doprinos razvoju novinarstva“, a priznanje joj je uručila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević. U saopštenju se navodi da se NUNS i NDNV ne čude što je DNV doneo takvu odluku, kao ni postupak pokrajinske sekretarke, jer je „deo aktuelne vlasti koja je devedesetih godina bila aktivni deo Miloševićeve zločinačke politike“.

„Pojedina udruženja u ovoj zemlji postoje samo zahvaljujući tragičnoj činjenici da u Srbiji nije izvršena lustracija i da ratni propagandisti, koji su se lažno predstavljali i predstavljaju kao novinari, nisu krivično gonjeni za svoja zlodela. LJiljana Bulatović Medić je svakako jedna od onih koja i dan-danas širi mržnju u regionu“, navodi se u saopštenju i pita sa kojim pravom se osobama poput Bulatović Medić nagrade dodeljuju iz ruku pokrajinske funkcionerke u holu zgrade Pokrajinske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari