NUNS: Institucije da zaštite novinara Nenada Živkovića 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas pisanje portala „Banatska istina“ i pozvalo instutucije da zaštite pančevačkog novinara Nenada Živkovića.

NUNS je u saopštenju naveo da se Živković ponovo našao na meti napada, kako je navedeno, „opskurnog“ portala „Banatska istina“, i da mu je, na tom „neregistrovanom sajtu“ upućen niz uvreda.

Dodaje se da je „na osnovu izmišljenih optužbi etiketiran kao izdajnik“.

„Zahtevamo od nadležnih da otkriju i sankcionišu kreatore govora mržnje koji stoje iza ovog portala, a koji na najprimitivniji način pišu o kritičarima režima i na taj način im ugrožavaju bezbednost“, navodi se u saopštenju.

NUNS je saopštio da je u spornom tekst, Živković napadnut primitivnim i uličarskim uvredama i etiketiran kao izdajnik i strani plaćenik.

Ovaj portal je i ranije na isti način pisao o Živkoviću, koji, kako je ukazao, ceo slučaj vidi kao nastavak kampanje protiv slobodnih i kritički mislećih novinara.

“Iz bezbednosti anonimnog sajta i nepotpisane redakcije, oni i dalje huškaju na neistomišljenike, istovremeno izbegavajući pristojnu javnu komunikaciju, koja bi bila primerena civilizovanom i demokratskom društvu, kakvo srpsko nije“, izjavio je za NUNS Nenad Živković.

On pretpostavlja da je neposredni povod za tekst satirični intervju sa potpredsednicom Narodne skupštine Srbije, Pančevkom Sandrom Božić, koji je istog dana objavljen na portalu Pancevo.city.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari