NUNS: Institucije hitno da reaguju na govor mržnje u saopštenju SNS protiv portala Info-Vranjske 1NUNS Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne institucije da reaguju na „govor mržnje“ u saopštenju vranjskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u kome je lokalni portal Info-Vranjske označen kao „teroristički“ i „izdajnički“.

Udruženje je ocenilo da se u saopštenju vranjskog SNS „neprimerenom retorikom širi verska, nacionalna i rasna mržnja“ a portal Info Vranjske „optužuje da je saučesnik terorističke organizacije koja javno iznosi separatističke namere prema još jednom delu srpskih teritorija“.

„Najoštrije osuđujemo retoriku vladajuće stranke i smatramo neprihvatljivim ceo rečnik saopštenja. Ovakva vrsta verbalnog napada na medijski portal direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada, jer se neprijateljska atmosfera prema novinarima i medijima prenosi i na građane“, ocenili su iz udruženja.

Pozvali su SNS da osudi saopštenje vranjskog odbora stranke i da se ogradi od takvog načina komunikacije i najavili da će o tom slučaju obavestiti „sve relevantne institucije u čijoj je nadležnosti borba protiv govora mržnje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari