NUNS: Objavljena 74 konkursa za sufinansiranje medija, 13 manje nego prošle godine 1

U prvom kvartalu ove godine u Srbiji je objavljeno 74 konkrsa za sufinansiranje medija, odnosno 13 manje nego u istom periodu prošle godine, a dodeljeno je 6,6 miliona evra, što je za 25 odsto manje nego prehodne godine, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

NUNS je kao glavnog krivca za to označio Ministarstvo kulture i informisanja koje kasni sa raspisivanjem republičkog konkursa koji je prošle godine objavljen početkom februara u ukupnom iznosu od 262 miliona dinara.

Prema podacima tog udruženja, od početka godine u Vojvodini je rasisao četiri konkursa vrednih više od 61 miliona dinara, dok su lokalne samouprave raspisale 70 konkursa vrednih više od 724 miliona dinara.

„Medju lokalnim samoupravama koje su do 31. marta objavile konkurse, najveći iznos za sufinansiranje medijskih sadržaja opredelio je grad Niš – 79.000.000 dinara, dok je za iste namene najmanje izdvojile opštine Ražanj i Kostolac, obe samo po 300.000 dinara“, piše u saopštenju NUNS-a.

Najviše novca za pojedinačni projekat, prema saopštenju NUNS-a odobren je u Pirotu, a najmanji u Valjevu i opštini Petrovac na Mlavi 50.000 dinara.

„Od konkursa koji su realizovani, najviše projekata (21) odobreno je i finansijski podržano na konkursu grada Valjeva na kojem je raspodeljeno 7.300.000 dinara i grada Pirota (20) koji je raspodelio 25.500.000 dinara“, piše u saopštenju NUNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari