NUNS osudio Vučićevo ponašanje prema Oliveri Jovićević

Nije prvi put da se predsednik "arogantno i osiono" ophodi prema novinarima, navodi Udruženje

Ostavite komentar


  1. Srbija od Miloša Obrenovića do danas nije imala veću bitangu na vlasti.

      1. Uštinite se, kada lupite ovakvu netačnost, da ne kažem glupost. „Većina ljudi“ je upravo pokazala da misli sasvim suprotno. „Većina ljudi“ misli da, neke bitange, koje nisu svesne svojih postupaka pokušavaju da se domognu vlasti i budu „Kalif umesto kalifa“, pri čemu je za njih glasala „većina ljudi“ u procentu od 0,8%?!

  2. E i vi iz NUNS-a,trazite od radikalske babre pristojno ponasanje-nemojte preterivati.Vazno dasu najugu 95 posto glasali za bagru-i sad pssttt

  3. A ko je ona da našem Aci Prvokrečenom postavlja pitanja od narodnog interesa? On je narodni interes i nema tu drugi. Zar joj nije dao pitanja koja sme da postavi. A naravno ona nije tu ni da pita nešto, on je došao kod fikusa da održi monolog od sat vremena a ona ga uznemirava pitanjem. Sram je bilo kada ne zna da naš Prvokrečeni ne voli pitanja van ona 2 dozvoljena. 1. Da li ste pobedili sa 110 ili 210% i 2. Da li vas narod hoće kada imate preko 100% glasova?

    1. Ceo razgovor je bio izreziran,dobro ali isplanurano da bi se stekao utisak da je RTS kao rezimska kuca, sposoban da postavi goruca pitanja.Vec je ovo vidjeno sa Jovanom i sl.Da u pravom pravcu razmisljam,potvrdu dobijamo na samom kraju kada sledi direktno postizborno a covidaktuelno obracanje.Sklona sam da mislim da je cela emisija bila samo slagvort za ovo pislednje.

  4. tako joj i treba jer se tako i ona odnosi prema opozicionim ucesnicima u svojoj emisiji.

  5. Ta osoba, koja sebe naziva predsednikom Srbije i srpskih gradjanja je najveca bruka za ovu zemlju. Ja sam iznenadjenja strpljenjem novinarke. Da sam kojim slucajem bila na njenom mestu napustila bi emisuju, po cenu otkaza. Doticni nek nastavi svoj radikalski monolog sam, ionako je sa vise postovanha gledao u kameru, nego u voditeljku. Nesastavljenja, bahata i manipulativna spodoba je on.

  6. Pratila sam tu emisiju i primetila da ponasanje novinarke nije bas bilo na mestu u razgovoru sa predsednikom, neka pitanja su bila preterano provocirajuca, puno cinizma, nekad i arogantna…Predsednik drzave je u pitanju a ne neki obican sagovornik!

  7. Novinari više ne prikupljaju informacije, već ih sami prave i proizvode kao što obućari prave cipele, a onda na tržišnu utakmicu. RTS za razliku od ostalih živi od naroda, bez konkurencije, a oroizvodi informacije,poput one: Reče mi jedan čo ‘ek, nezna koji i neznam đe, da su u cara trojana kozije uši. Dali Vi ptesedniče RS znate nešta o tome?

  8. Kao sto rece neko u komentaru – Ja bih napustio emisiju uz sledece objasnjenje. Gospodine Vucicu ja prihvatam da Vi imate pogresno misljenje o meni kao novinaru, ali ja nisam odgovoran za Vas bes – to je Vasa odgovornost. Ja napustam ovu emisiju a Vi sami postavljajte pitanja i na njih odgovarajte. Niko Vas nece prekidati niti. Prenosicemo Vas dijalog sa samim sobom dok god Vi yo zelite. Dovidjenja. Izvolite.

    To cete moci da uradite gospodo novinari kad budete stvarno novinari.

  9. Sve to ide u rok službe !
    Novinari su tu da pitaju a nekada i provociraju a političari reaguju u datom momentu onako kako oni smatraju da bi trebalo da reaguju.
    Diskutabilno je sad ko se kako ponašao jer možemo da obrnemo situaciju pa da kažemo da je voditeljka namerno provocirala predsednika iako ja mislim da nije ali se svaka činjenica može okrenuti naopačke.

  10. Koliko besa u jednom čoveku!Koliko mržnje prema srpskom narodu! Velika,ogromna sramota.Tipično manipulatorsko ponašanje-izbegavanje odgovora na konkretno pitanje,pomeranje fokusa na ono što nije tema razgovora,pokušaj izazivanja krivice kod drugih a uz sve to-gomila laži.Dajte,molim vas da neko obavesti ovog čoveka koliko je javni sug porastao od kako je na vlasti,da su izbori sve samo ne fer i da u Srbiji,osim njegove autokratije, i partijskog zapošljavanja njegovih „kadrova“ sa falš diplomama,ne postoji ništa!

  11. Kakav je ovo naduveni demagog i lazov. Glumac holivud da mu pozavidi.

  12. Kada se ubaci u Donkihotski mod, Vrhovni Jutka u glavi sabere sve svoje protivnike, projektuje ih ispred sebe na vazduh koji okreće krila vetrenjače i onda na sabrane kritike VASKOLIKOG neprijatelja odgovara sipanjem istine brzinom munje U filmu koji se odvija u njegovoj glavi on je u ulozi veličanstvenog heroja koji je neka verzija Davida protiv tajkunskog Golijata, Kraljevića Robina Marka Huda koji herojski i beskompromisno krade od tajkuna da bi sirotinji davao! Njegovom napaćenom srcu jedina hrana je zahvalnost raje, on tu hranu dobija u ogromnim količinama, što je više dobija sve je veća potreba, a jedva čujni glasić deteta koje govori da je car go teško izgrađeno samopouzdanje ruši bolno kvareći očekivani, logičnosledeći srećni završetak bajke. Bajke u kojoj on vlada srećno do kraja života zlatnim slovima upisan u Najnoviji Zavet! Osećaj Sizifa koji gleda kamen svog samopouzdanja koji se ponovo stutnjao nizbrdo se pretvara u oganj razočaranja koji prži plavušu čija je JEDINA uloga bila da očisti crveni tepih prostrt ispred njega… To bi bio sažetak ovog intervjua.

  13. REM je gomila kondoma,zasto se nisu oglasili kad joj je Serjoza rekao da ide ispod mosta i zaradi vise no na rts- u? Tada removci bili u Grcku na more?

  14. Dobro je da ima reakcije u pokušaju zaštite novinara i profesije. Došlo je vreme da se reaguje i na druge načine. Slabosti predsednika su otkrivene.Treba ih iskoristiti. Ovako neprimereno ponašanje se neće promeniti, mora se naći način da se ne dozvolji da se ne da prilika za tako nešto. To ne može da uradi ni jedan novinar kao pojedinac niti bilo koji sagovornik . Čini se da je potreban organizovan, solidaran i timski rad. Potrebno je sistemsko rešenje. Treba ga , na primer bojkovati. Televizije i štampa, bar oni koji su profesionalci, treba da se drže profesije. O radu predsednika treba da informišu javnost samo o onim aktivnostima za koje je predsednik nadležan.Ima još mnogo načina da se bojkotuje arogancija, osiono ponašanje, omalovažavanje, maltretiranje. Ima i stručnjaka koji znaju kako se treba ponašati sa osobom koja ispoljava tako intezivno i rekla bih sve jače, osobine koje ne karakterišu prosečnog čoveka.To su osobine poremećene ličnosti, što je opasno kada se takva nađe na tako značajnom mestu. .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.