NUNS pozvao da se donacijama pomogne OK radiju iz Vranja 1Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas da se pomogne OK radiju iz Vranja kroz akciju Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) za prikupljanje milion dinara u donacijama budući da je, kako su ukazali u saopštenju, opstanak tog radija ozbiljno doveden u pitanje nakon pritisaka koje su pretrpeli.

Opstanak OK radija je ugrožen jer višestruko osuđivani lokalni moćnik želi da ugasi ovaj medij tako što će potpuno nelegalno izgraditi kladionicu pored zgrade radija i time onemogućiti njegovo funkcionisanje, naveo je NUNS.

Akcija ANEM za prikupljanje donacija za opstanak OK Radija pokrenuta je putem sajta Donacije.rs.

U Osnovnom sudu u Vranju je 16. avgusta počeo glavni pretres u slučaju između OK radija i okrivljenog Dejana Nikolića Kantara, lokalnog moćnika i vlasnika kladionice za čije potrebe je nelegalno izgrađen objekat pored OK radija, podsetio je NUNS.

Poručili su da je, u cilju odbrane OK radija od pretnji i pritisaka i obezbeđivanja njegovog neometanog rada, potrebno prikupiti milion dinara.

„Pridružite nam se u borbi protiv pritisaka, pretnji i gušenja nezavisnih medija. Svaka vaša donacija nije samo korak bliže opstanku OK radija, već odbrana slobode i zakonitosti“, poručili su iz NUNS.

Donacije se mogu uplatiti putem sajta Donacije.rs, na linku https://www.donacije.rs/projekat/odbranimo-ok-radio-vranje/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari