NUNS pozvao nadležne da zaštite urednicu portala Kolubarske od progona 1Foto: Kolubarske

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas nadležne institucije da preduzmu neophodne radnje kako bi zaštitili Dariju Ranković, urednicu portala Kolubarske i članicu NUNS, od pritisaka i progona kojima je permanentno izložena poslednjih godina.

Poslednji u nizu napada objavljen je na portalu valjevskapodvala.com, gde je u dva teksta, uz fotomontaže, Darija Ranković vređana na beskrupulozan način i optužena da ruši lokalnu vlast, što je samo nastavak niza difamatorskih tekstova protiv nje objavljenih na ovom i portalu Kolubarski Info (kolubarski.info), kao i u prilozima Radio Valjeva, navodi se u saopštenju.

Zbog uvreda izrečenih u programu Radio Valjeva ona je 2017. godine podnela tužbu protiv tog medija i njegovog urednika Zorana Majdaka, ali do danas nema sudskog epiloga, jer se tuženi nisu pojavili ni na jednom od pet zakazanih ročišta.

NUNS podseća da je isto preduzeće – “In Netvork Solution doo Beograd”, vlasnik Radio Valjeva i osnivač portala Kolubarski info, i da se dobrim delom finansira iz budžeta Grada Valjeva.

Darija Ranković se povodom poslednjeg napada obratila policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza portala valjevskapodvala.com i NUNS se nada da će državni organi u narednim danima pokazati efikasnost i razrešiti ovaj slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari