NUNS: Zaustaviti huliganske pretnje upućene Brankici Stanković 1foto FoNet/Aleksandar Barda

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od Tužilaštva da pokrene istragu i procesuira huligane koji su na sinoćnoj utakmici KK “Parizan” ponovo vređali i pretili Brankici Stanković, glavnoj i odgovornoj urednici TV Insajder, saopštio je danas NUNS.

NUNS smatra da je Tužilaštvo trebalo da reaguje i da pokrene postupke protiv, kako kažu, pripadnika huliganskih grupa koje otvoreno ugrožavaju bezbednost svakog ko ukaže na opasnost njihovog delovanja.

Oni takođe ukazuju čelnicima  najvećih  srpskih klubova, koji insistiraju da se prekine utakmica kada se vređaju članovi njihovih porodica, da to učine i slučaju Brankice Stanković, i da se ti navijači udalje sa utakmice.

NUNS podseća da posle prošlogodišnjih povika sa tribina upućenih Brankici Stanković, na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost, koja se odigrala pred punom halom i bila prenošena na televiziji, niko od nadležnih nije odreagovao.

„Obaveza nosilaca izvršne, zakonodavne i sudske vlasti je da konkretnim postupcima, a ne deklarativnim izjavama i najavama, dokažu da je država jača od huligana. Ove pretnje institucije ne smeju potceniti, posebno imajući u vidu da ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović još uvek nisu dobila konačni sudski epilog“, zaključuje NUNS u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari