Agencija za privatizaciju saopštila je da je metodom javnog prikupljanja prodala nepokretnu imovinu nekoliko preduzeća u stečaju iz lozničkog holdinga Viskoza.



Na sajtu agencije objavljeno je da je protekle sedmice, izvršena prodaja sekundarnih sirovina „Korda“, „Hemiremonta“, „Svile“ i „Celvlakna“.

Procenjena vrednost imovine „Korda“ bila je 11, 45 miliona dinara, a prodata je za 8,11 miliona dinara beogradskoj firmi „Eko unija SN“. Imovina „Hemiremonta“ umesto za 4,96 miliona dinara, prodata je za 4,02 miliona dinara firmi „Metalka trejd“ u Smederevu.

Procenjena vrednost sekundarnih sirovina „Svile“ bila je 56,11, a prodata je preduzeću „Stara varoš“ iz Topole za 37,1 milion dinara.

Imovina „Celvlakna“ umesto procenjenih 42,86 miliona dinara, prodata je firmi „Oleks“ iz Užica za 21,55 miliona dinara. Prodate su rashodovane mašine, postrojenja, konstrukcije, vozila i druge sekundarne sirovine tih preduzeća.

Proizvodnja u glavnom delu Viskoze obustavljena je u februaru 2005. godine. U februaru 2007. godine Agencija za privatizaciju prodala je na aukciji tri Viskozina preduzeća – Energetiku, Hortikulturu i Lofolen.

Kasnije su zakazane dve licitacije za 10 preostalih Viskozinih preduzeća, ali za njih nije bilo zainteresovanih, pa je u junu 2009. godine čitava fabrika sa preostalim preduzećima otišla u stečaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari