Obeležen Dan grada Bora 1Foto: Grad Bor

Bor obeležava 3. oktobar, Dan grada i oktobarske svečanosti započele su prijemom delegacije Кrive Palanke u Gradskoj kući, nakon čega su na spomenik palim borcima na Trgu oslobođenja položeni venci i cveće u znak sećanja na sve žrtve i oslobodioce koji su svoje živote dali za slobodu Bora u Drugom svetskom ratu.

Uz čestitke Boranima za Dan grada, borski gradonačelnik Aleksandar Milikić danas je na svačnoj akademiji govorio o aktivnostima između dva praznika.

Za kapitalne investicije izdvojeno je najviše sredstava, posebno za razvoj vodovodne infrastrukture.

– Završili smo vodovod u Zlotu, naredne godine nas čekaju još dva vodovoda u tom selu. Uz pomoć kompanije Srbija Ziđin Majning radi se vodovod u selu Metovnica koje 50 godina nije imalo vodu, kao i vodovod u Bučju, čime smo pokazali da kao grad vrlo ozbiljno i odgovorno brinemo o razvoju sela ali uporedo sa tim i o razvoju grada. Uređujemo putnu infrastrukturu u selima i u gradu, povezujemo sela sa gradom, maksimalno poboljšavamo uslove života u selima i činimo sve da stvorimo što bolje uslove za život građana Bora – kazao je pored ostalog Milikić, dodajući da je Bor postao industrijski centar Srbije i da kompanija Ziđin radi vrlo odgovorno, temeljno i vrlo profesionalno razvija rudarstvo u gradu Boru, rešava zaostale probleme, ali isto tako povoljno utiče na budžet grada Bora.

Bobana Momčilović Veličković posthumno je proglašena počasnim građaninom  Bora, a za afirmaciju i izuzetan doprinos  plakete su dodeljene Opštoj bolnici Bor, Vatrogasno-spasilačkoj jedinici, kompaniji Serbia Zijin Mining,  Draganu Pejiću i Siniši Vladimiroviću.

Na svečanoj akademiji  učenici generacije borskih škola dobilo su lap top računare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari