Obeležen Svetski dan knjige 1Foto: Biblioteka grada Beograda

Povodom Svetskog dana knjiga i autorskih prava, Biblioteka grada Beograda je u utorak, 23. aprila, pripremila niz aktivnosti: izložbu u izlozima biblioteke i u Pozajmnom odeljenju – „50 pišem, 202 pamtim” povodom 50 godina od osnivanja Radija 202.

Izložba predstavlja foto-istorijat ove čuvene radio stanice i organizovana u okviru Beogradskog meseca fotografije i traje do 30. aprila.
Svečano je otvorena izložba u Pozajmnom odeljenju – „Knjige o deci i za decu – stara i retka srpska izdanja za decu od 1889-1944”.
Autor izložbe i teksta kataloga je Srđan V. Stojančev, novinar i član Srpskog bibliofilskog društva. Izložba traje do 23. maja.

Najveće interesovanje posetilaca Biblioteke grada Beograda privukla je akcija „Popustom do učlanjenja, kvizom do nagrade”, koja je trajala od 12 do 13 sati. Kviz je vodila Jelena Đorđević Popović, novinarka RTS-a.

Najuspešnijim učesnicima kviza, podeljene su vredne knjige – izdanja Biblioteke grada Beograda, bioskopske karte za film „Pisma iz Venecije“, kao i besplatni onlajn kurs engleskog jezika i kurs obrade teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari